Populära

Vad betyder kortsynt?

Vad betyder kortsynt?

kortsynt i ordbok från 1870 Betydelse: Föga förutseende.

Vad innebär likheter?

Ordet likhet är en synonym till likna och paritet och kan bland annat beskrivas som ”överensstämmelse (i utseende)”. Ordet används i uttrycket ”i likhet med” som betyder ”liksom”. Likhet är motsatsen till skillnad.

Vad betyder att bevara?

Betydelse: Bibehålla i godt, oförsämradt skick.

Vad betyder raseri?

Betydelse: Ursinne, stegradt till högsta grad af vildhet och fiendtlighet emot allt omgifvande.

Vad betyder ordet anpassa?

Ordet anpassa är en synonym till forma och justera och kan bland annat beskrivas som ”får att överensstämma, lämpar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anpassa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Varför blir man närsynt?

Närsynthet uppstår när ögat är längre än normalt eller har en hornhinna som är för krökt eller för stark. Ljusstrålar från objekt på avstånd fokuseras då inte på näthinnan, medan ljusstrålar från objekt på nära håll, som kräver starkare brytning för att fokuseras på näthinnan, fortfarande bryts på rätt sätt.

Vad betyder ordet längtan?

Längtar betyder i stort sett samma sak som saknar.

Vad är ett styrdon?

Styrdon betyder i stort sett samma sak som ratt.

Vad betyder obrukbar?

Obrukbar betyder ungefär detsamma som dålig.

Vad betyder det när man filosoferar?

filosofi är den vetenskap som studerar de grundläggande villkoren för tillvaron, vetandet och moralen. Ordet filosofi kommer från grekiskan och betyder ’kärlek till vishet’. Att filosofera handlar om att kritiskt granska och tänka över frågor som inte har några självklara svar.

Är en Consomme?

Consommé, av franskans consommer (göra kraftig, fullända), är en klar köttbuljong av hög kvalitet som äts som soppa. Consommé serveras vanligen med kött eller grönsaker eller annat garnityr. Soppan klaras oftast med äggvita. Soppan får sjuda upp så att äggvitan bildar ett lock, som sedan tas bort före servering.

Share this post