Frågor

Hur vet man vilken typ av golv man har?

Hur vet man vilken typ av golv man har?

Vad klassas som parkettgolv?

  1. Lamellparkett, flerskiktsparkett, parkettgolv. Är kanske den vanligaste typen av golv i svenska hem.
  2. Massiva trägolv. Massiva trägolv är inte uppbyggda i olika skikt utan består genomgående av samma träslag.
  3. Fanérgolv.
  4. Laminatgolv – trä som bas.

Vad är skillnaden på vinyl och laminat?

Laminat och vinyl skiljer sig åt i sammansättning, men erbjuder båda extremt bra hållbarhet. Laminat består av flera lager med en kärna av HDF, vilken är tillverkad av komprimerade fibrer av återvunnet trä. Vinyl består också av flera lager, som innehåller PVC och komponenter av fiberglas.

Varför inte laminat?

Den största nackdelen med laminatgolv är att det inte går att slipa om efter många år.

Hur vet man om golvet är lackat eller oljat?

En oljad yta ger en mjukare, mer naturlig look medan en lackad yta är hårdare och mer tålig. Våra lackade golv täcks av sju skyddande lager, det vill säga golven är mycket mer motståndskraftiga mot repor och slitage än andra lackade trägolv.

Vad är Lamellparkettgolv?

Lamellparkett definieras enligt SS-EN 13489 som en golvprodukt med två eller flera träbaserade skikt där toppskiktet består av massivt trä med en tjocklek på minst 2,5 mm. Skikten sammanlimmas under värme och tryck. Syftet med en flerskiktad konstruktion är att reducera golvets fuktrörelser.

Hur man lägger golv?

Så här lägger du ett klickgolv steg för steg

  1. Undersök det befintliga golvet.
  2. Smyglist?
  3. Dammsug och lägg underlagsfoam.
  4. Lägg golvet.
  5. Förbered innan.
  6. Mät ut avståndet mellan de plankor som ligger längs väggen och dra av 10 mm.
  7. Dörrfoder.

Är vinylgolv bättre än laminat?

De som funderar på vinylgolv skall överväga att välja den nya generationens vinylgolv, som har PVC-/SPC-komposit stomme. I dessa har tåligheten lyfts upp på en helt ny nivå tack vare extremt kompakt struktur, då tål golvet stötar mycket bättre än laminatgolv.

Varför välja vinylgolv?

Men även vinylgolv, och då framför allt vinylklick, har seglat upp som ett intressant alternativ till laminatgolv. Det har laminatgolvets alla fördelar samtidigt som det är lite mjukare och därmed dämpar ljud bättre. Dock är det ofta dyrare.

Vad är bra med laminatgolv?

Ett laminatgolv består av olika skikt av material sammanpressade kring en kärna av HDF. Översta delen har en skyddande plastfilmsyta som gör golvet tåligt mot väta, husdjur och andra slitage. Förutom att golvet är slitstarkt är det också väldigt lätt att lägga, även på befintliga golv.

Varför välja laminat?

Det har laminatgolvets alla fördelar samtidigt som det är lite mjukare och därmed dämpar ljud bättre. Dock är det ofta dyrare. -Tittar du på att välja laminatgolv framför trägolv tycker jag att du ska jämföra prismässigt mot ett vinylklickgolv också, för att det är en produkt som är väldigt bra.

Share this post