Blogga

Ar jag for strang mamma?

Är jag för sträng mamma?

Att vara sträng, hålla någon kort och begränsa deras frihet kräver visserligen en massa jobb med att ständigt korrigera och skälla. Men du behöver inte tänka. Att sträva efter att ge någon frihet kräver mycket mer jobb eftersom du hela tiden måste tänka, bedöma situationer och försöka hitta lösningar.

När kan man börja fostra ett barn?

De enklaste sätten av disciplinering kan börja redan vid 8 månaders ålder. Du kommer veta att det är dags när din kraftlösa lilla bebis om och om igen slår dig i ansiktet eller tar av dina glasögon…

Hur hård ska man vara mot sitt barn?

De behöver trygga vuxna som intresserar sig för vad barnet känner, hur det är och vad som känns bra. Barn behöver en respektfull, empatisk och hänsynsfull nära omgivning. Barn behöver mjukhet, värme, villkorslös kärlek och snälla vuxna. Det hårda, kalla och stränga är ingenting alls för barn.

Hur bryter man kontakten med en förälder?

Det man kan börja med är att ta upp problemet med föräldern och förklara vilka konsekvenser deras beteende får för dig. Berätta att det är något som får dig att må dåligt och verkligen försök få personen att inse det, du kan behöva ta upp det många gånger.

När kan man börja resonera med barn?

I 3-årsåldern blir barn mer medvetna om sig själva som egna individer. De kan till exempel beskriva vad de tycker om och vad de brukar känna i olika situationer. Känslor som stolthet och skam börjar påverka hur barnet ser på sig själv. Barnets självuppfattning och självkänsla påverkas av hur de blir bemötta av vuxna.

Hur mycket ska barn få bestämma?

Saker som barn får bestämma varierar från familj till familj. Det finns olika familjekulturer, olika intressen och barn med olika egenskaper. Det kan finnas en vilja att styra och ställa väldigt mycket och att inte ens ge utrymme för barnet att säga sin åsikt i väldigt naturliga frågor.

Hur bryter man kontakten med sin mamma?

Du behöver inte förklara varför du inte vill ses, men det är bra om du gör det. Räkna bara inte med att din mamma kommer att förstå. Det kan vara bra att bara bryta en begränsad tid, åtminstone till en början. Var tydlig med att du inte kommer att kontakta henne under den tiden och att hon inte får kontakta dig.

Share this post