Populära

Hur man botar en fanatiker budskap?

Hur man botar en fanatiker budskap?

I denna högaktuella lilla bok berättar den israeliske författaren Amos Oz med humor, insikt och klokhet om hur han ser på konflikten mellan israeler och palestinier och hur den kan lösas. Här har bägge parter rätten på sin sida och det går inte att göra en enkel indelning i ”onda” och ”goda”.

Hur man botar en fanatiker frågor och svar?

Förmågan att leva sig in i en annans människas liv att känna empati för andra är en förutsättning för att bota en fanatiker. Om du sett världen och träffat människor med andra erfarenheter är det svårare att vara fanatiker.

Vad är en fanatiker?

Fanatikern hör etymologiskt hemma i religionens värld. Det latinska grundordet fanaticus betyder ’besatt av en gudom eller demon, hänryckt; förryckt, galen’ och är bildat till fanum, ’helgedom, vigd plats’. I antikens Rom kallades präster och kultpersonal som tillhörde kulter av orgiastisk karaktär för fanatici.

Hur bemöter man en fanatiker?

Konflikten måste lösas genom en kompromiss om den inte ska fortsätta för evigt. Han berättar även om sina nöjen på ett underhållande sätt, bland annat om hur han får sin inspiration genom att ”krypa in under andra människors skinn”, det vill säga försöka sätta sig in i deras situation.

Hur uppstår fanatism?

Fröet till fanatism är rätt och slätt kompromisslös rättfärdighet. Amos menar att fanatism är en ständigt närvarande beståndsdel i den mänskliga naturen. Den är äldre än någon religion eller ideologi i världen. Amos vidhåller att det är endast de sansade som är i stånd att tygla fundamentalisterna.

Hur man botar en fanatiker ljudbok?

Hur man botar en fanatiker och om att skriva ”Amos Oz är förnuftets röst i det kaos av lögner och hysterisk retorik som präglar den globala debatten om pågående konflikter”, skriver den sydafrikanska Nobelpristagaren Nadine Gordimer i förordet till Hur man botar en fanatiker. I denna högaktuella lilla bok…

Kan alla bli fanatiker?

Men om vi kan ge alla sansade, förståndiga människor ett hopp om ett bättre liv så kommer fanatismen att dö av näringsbrist. Fanatismen marscherar inte bara i Irak och Syrien. Den finns överallt, fast ofta i mildare former.

Share this post