Rekommendationer

Vad ar Matarvatten?

Vad är Matarvatten?

Matarvatten är toppkvalitet, det vattnet har man i pannorna (soda- och fastbränslepannor) för att fånga upp den energi som eldningen i dom ger. Vattnet är totalavsaltat – det behövs för att inte tuberna (rören) inuti pannorna som vattnet går i inte skall förstöras.

Varför rena Matarvatten?

Matarvattentanken är bufferttank där spädvatten och kondensat blandas. Vattenvolymen anpassas för det behov av vatten som pannorna kräver. Matarvattentanken är även det sista reningssteget för spädvattnet. I tanken sker kokavgasning så att syrgas avlägsnas matarvattnet.

Vad är en Ångdom?

Ångpanna är ett aggregat som producerar mättad eller överhettad ånga med visst tryck genom upphettning av vatten till kokning.

Vad är sur konduktivitet?

2.4 Sur konduktivitet Det används för diagnostisering av föroreningskällor (t. ex. kylvattenläckage till kondensat), för kontroll av spridning av föroreningar i anläggningen (mekanisk överbäring av pannvatten till ånga) och som allmän kontroll av renhet (övergång från by-passdriften till turbindriften).

Vad är en Mavatank?

Matarvattenpumparna pumpar vatten från en matarvattentank vars nivå måste konstanthållas med nytt pannvatten. Det största flödet till mavatanken utgörs dock av den kondenserade ångan från kondensorn. En ånganläggning ska alltid utformas så att det mesta av den producerade ångan återgår till matarvattentanken.

Hur fungerar en Rosterpanna?

Rosterpannor har ett s.k. roster, ett slags galler, längst ner i pannan. På detta galler torkas, pyrolyseras och förbränns bränslebädden (detta illustreras i Fig. 1). Rostern kan vara lutad såväl som plan, fixerad såväl som rörlig.

Vad är konduktivitet pool?

Om din vattenanalys visar hög konduktivitet innebär det att vattnet har god förmåga att leda elektricitet. Ledningsförmågan i sig är inte ett problem, men visar hur mycket salter ditt dricksvatten innehåller.

Vem uppfann ångpannan?

Den allra första ångmaskinen var en så kallad atmosfärisk ångmaskin vars panna gav ånga av atmosfärstryck (eller obetydligt övertryck). Den uppfanns av Thomas Newcomen och var i användning 1712.

Share this post