Allmänning

Hur blir man Platinablond hemma?

Hur blir man Platinablond hemma?

Om ditt hår är mörkare än mörkblont kan du behöva några upprepade blekningar för att nå ditt önskade resultat. Kom ihåg att vårda ditt blekta hår och ge det tid att vila mellan blekningsbehandlingarna.

Vad är Förpigmentering?

När man ska färga håret från ljust till mörkt eller bara att färga ljusa partier mörka så måste man alltid förpigmentera håret. Alltså förbereda håret på att nu kommer det färg. Ett blont hår innehåller inga pigment, dom är bort-blekta.

Är toning dåligt för håret?

Idealiskt om du gillar att experimentera: Eftersom färgen bara sitter kvar tillfälligt kan du prova nya nyanser utan att ta några stora risker. Skonsamt för håret: Pigmenten fastnar bara på utsidan av håret, hårstrået behöver inte öppnas – en ny färg på ett skonsamt sätt!

Hur länge ska man ha toning i håret?

Låt färgen sitta i lika länge som det står på förpackningen. Börjar du känna dig nojig kan du tvätta bort färgen på en hårslinga ungefär var femte minut och kontrollera nyansen.

Hur gör man egen blekning?

Ta en masked kanel, 2 matskedar honung och 1 matsked olivolja och blanda allt tillsammans. Då får du en hårmask som naturligt ljusar upp ditt hår och samtidigt vårdar det. Ha i masken i flera timmar för bästa resultat – vanligt är att folk sover med den.

Hur mycket sliter det att bleka håret?

Att bleka håret skadar alltid håret i en viss grad, men det betyder inte att det behöver bli fult så länge du följer upp med en ordentlig eftervård (mer om det senare).

Kan man färga håret från blont till brunt?

En blondin blir däremot brunett efter en brun toning. En intensivtoning ligger mitt emellan vanlig toning och permanent färgning. En intensivtoning kan göra din naturliga hårfärg upp till tre nyanser mörkare och är även ett skonsamt sätt att täcka över grå hårstrån. I princip fungerar intensivtoning som en färgning.

När kan håret bli grönt vid färgning?

Ett blont hår innehåller inga pigment, dom är bort-blekta. Man måste alltid göra detta för annars blir håret grönt, dassigt och håller i en tvätt. Vad är en förpigmentering? – Allt är beroende på vilket resultat man vill uppnå samt hårets utgångsläge.

Hur får man bort en toning i håret?

Vinäger är som alla vet otroligt surt och många hårfärgningar tål inte sura ämnen. Ta en skål och blanda vinäger och varmt vatten, lika delar av varje. Häll över håret och låt sjunka in, sätt över en plastpåse eller duschmössa och låt verka i 15-20 minuter. Skölj blandningen ur håret och schamponera, gärna två gånger.

Share this post