Ny

Finns det uppenbara eller befarade halsorisker i yrket?

Finns det uppenbara eller befarade hälsorisker i yrket?

Om det finns brister i din arbetsmiljö eller om du upptäcker en risk ska du kontakta din närmaste chef. Om problemet inte åtgärdas kan du kontakta ditt skyddsombud. Finns det inget skyddsombud på din arbetsplats kan du ta kontakt med ditt fackförbund. Fackförbund: Kommunal.

Hur länge jobbar en busschaufför?

Så länge får en busschaufför jobba En busschaufför får köra lagligt i 9 eller i undantagsfall 10 timmar på ett arbetspass. Men de har också annat arbete, till exempel olika transporter, lastning och urlastning. Gränsen för den totala arbetstiden är 15 timmar per dag. Eller 10 timmar vid nattarbete.

Är det svårt att bli busschaufför?

Vilken utbildning krävs för att bli Bussförare Utbildning till bussförare finns som påbyggnadsutbildning inom Komvux på ett flertal orter i landet. Alla som kör buss i yrkestrafik måste ha ett yrkeskompetensbevis som gäller i fem år. Därefter måste förarna gå en fortbildning för att få ett nytt bevis.

Vad krävs för att jobba som busschaufför?

Bussförarutbildning

  • Du har ett svenskt körkort med B-behörighet.
  • Du har ett körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du uppfyller ålderskraven.
  • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).
  • Du har inget körkort från något annat EES-land.

Hur mycket tjänar busschaufförer?

Vad får jag i lön som bussförare? Ingångslönen som bussförare är 25 771 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 148:11 kronor per timme. Från och med 1 maj 2021 är ingångslönen som bussförare 26 271 kronor i månadslön om du arbetar 100%.

Vad tjänar en yrkesförare?

Enligt SCB:s lönestatistik från 2019 är den genomsnittliga lönen för yrkesgruppen “Lastbilsförare m. fl.” 29 300 kronor i månaden före skatt. Kvinnor tjänar i genomsnitt 28 400 kr i månaden medan män tjänar 29 400 kr i genomsnitt.

Hur mycket tjänar bussförare efter skatt?

Hur många jobbar som busschaufför?

Antal anställda i Sverige

Region Antal anställda som busschaufför eller i samma yrkeskategori
Hela Sverige 27200
Stockholm och Stockholms län 7400
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län 4100
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län ..

Är det svårt att köra buss?

Dock är de svårt att köra buss innan man fyllt 24 år pga olika regler. Tex får man inte köra mer än 5 mil från stationeringsorten etc. Men hittar du en arbetsgivare som har körningar under 5 mil så kör på det. Nackdelar med att köra buss är att man fortfarande arbetar 12 h dagar och stressar i trafiken.

Hur mycket tjänar man som busschaufför?

Hur lång är utbildningen till Bussförarutbildningen?

Du ska ha god körvana och B-körkort. Utbildningen ger dig yrkessvenska, grundläggande svenska och teorikunskaper samt vissa praktiska kunskaper som behövs för att söka bussförarutbildning hos valfria bussbolag i Sverige. Studietiden är 20-40 veckor beroende på vilken språknivå du är på när du startar.

Vad tjänar en busschaufför 2021?

Ingångslönen som bussförare är 25 771 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 148:11 kronor per timme. Från och med 1 maj 2021 är ingångslönen som bussförare 26 271 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 150:98 kronor i timmen.

Share this post