Ny

Vad ar tillaggsforsakringar?

Vad är tilläggsförsäkringar?

En tilläggsförsäkring är en försäkring som ger utökat skydd för speciella händelser eller skador som inte täcks av grundskyddet i försäkringen. Tilläggsförsäkringar tecknas alltid tillsammans med en grundförsäkring.

Hur beräknas försäkringspremie?

Din försäkringspremie beräknas på så vis att ditt försäkringsbolag med hjälp av statistik beräknar risken för att en oönskad händelse ska ske. Hur stor risken är att denna händelse ska inträffa i just ditt fall beräknas utifrån ett antal olika parametrar, som kan skilja sig åt mellan olika föräkringsföretag.

Varför klassas personförsäkringar som sakförsäkringar?

Sakförsäkring. En sakförsäkring är motsvarigheten till livförsäkring och innefattar saker och ting som människor är rädda om och vill ha ett skydd för. Tingen kan gå sönder i olyckor, bränder eller försvinna vid stölder. Hemförsäkring och trafikförsäkring är exempel på sakförsäkringar.

Vad ingår i skadeförsäkring?

Skadeförsäkring ersätter skador på egendom, till exempel en villa eller en bil. Även vissa sjuk- och olycksfallsförsäkringar räknas till skadeförsäkring. Ibland används i stället begreppen personförsäkring och sakförsäkring. Försäkringar kan också delas in i individuella och gruppförsäkringar.

Varför ska man ha en försäkring?

En försäkring är en trygghet på ungefär samma sätt som en buffert. Den hjälper dig att klara av ekonomiska problem som uppstår i samband med specfika situationer. Om du har en hemförsäkring och råkar ut för inbrott eller skadegörelse eller brand kan du plötsligt stå utan viktiga saker som du måste ersätta med nytt.

Vad gör ett försäkringsbolag?

Försäkringsbolag har som grundläggande idé att erbjuda skydd till människor och företag mot vissa oväntade ekonomiska förluster. Bolaget bedömer riskerna och vilket pris den tagna risken motsvarar. Bedömningarna ligger till grund för de premier kunderna betalar för sin försäkring.

Hur bokför man försäkringspremie?

När du betalar i förväg och sedan ska periodisera försäkringen så delas dessa betalningar upp. Vid första tillfället bokförs hela beloppet, första månadskostnaden och den förutbetalda premien. Låt säga att du har en försäkring med en årspremie på 12000 kronor som ska periodiseras under året då kan du bokföra så här.

Får man tillbaka på försäkringen när man säljer bilen?

Om du betalat din försäkring med årsfaktura och säljer din bil innan årsförfallodagen får du pengar tillbaka för kvarstående försäkringsdagar. Hur det går till kan variera – antingen måste du anmäla ditt bankkonto till ditt försäkringsbolag eller också får du en utbetalningsavi skickad till dig.

Share this post