Rekommendationer

Nar kommer nya restriktioner december?

När kommer nya restriktioner december?

Flera nya åtgärder vidtas den 23 december när smittspridningen väntas öka. Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Flera tillfälliga åtgärder vidtas nu för att bromsa smittspridningen.

Vad börjar gälla 1 juni?

Från och med den 1 juni föreslås följande gälla: Nya deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar börjar att gälla. För arrangemang inomhus med anvisade sittplatser höjs taket till 50 deltagare.

Vad händer 1 juni 2021?

Smittspridningen är fortsatt nationellt hög och rådet om att hålla avstånd och att begränsa sitt umgänge fortsätter att gälla. Utifrån de scenarier som Folkhälsomyndigheten tagit fram och regeringens planer kommer anpassningen av smittskyddsåtgärder att inledas stegvis.

Hur länge ska man vara i karantän?

Om du har symtom och tar ett självtest ska du stanna hemma och undvika nära kontakt med andra tills du är frisk. Det gäller oavsett om resultatet är positivt eller negativt. Ett negativt självtest utesluter inte att du har covid-19, medan ett positivt resultat innebär att du sannolikt har sjukdomen.

När kommer nya besked om restriktioner?

Den 24 mars utfärdade regeringen de förordningsändringar som kopplar till riksdagens beslut att covid-19-lagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen ska upphöra att gälla efter torsdag den 31 mars 2022.

När gäller nya restriktioner?

Gäller alla som är 12 år och äldre. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det gäller också om du har tagit ett självtest som är negativt.

Vilka restriktioner lättar 1 juli?

Detta gäller från första juli. Deltagartaken för de arrangemang som faller in under begreppen allmänna sammankomster och offentliga tillställningar höjs ytterligare. För inomhusarrangemang kan upp till 50 deltagare tillåtas. Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 300 deltagare tillåtas.

Vad gäller för motionslopp 2021?

Några punkter som gäller från 1 juli För inomhusarrangemang tillåts 50 deltagare. Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 300 deltagare tillåtas. För utomhusarrangemang får maximalt 600 deltagare tillåtas om deltagarna inte anvisas en sittplats, respektive upp till 3 000 personer med anvisad sittplats.

Vad hände 1 juni?

1964 – Kenya blir en republik med Jomo Kenyatta som sin första president. 1967 – Den brittiska popgruppen The Beatles utger musikalbumet Sgt.

Share this post