Rekommendationer

Hur mycket vikt klarar Enkelgips?

Hur mycket vikt klarar Enkelgips?

Enkelgips med vanlig mollyplugg klarar upp till 40 kilo.

Vilken Borrstorlek till plugg?

För att borra i hårda material som betong och tegel måste du ha en särskild betongborr, den har ofta en blank yta. Till gula och röda plugg används 5,5 mm borr, till brun plugg 8 mm och till blå 10 mm. För att en plastplugg ska expandera maximalt måste skruven vara minst 5 mm längre än pluggen.

Hur mycket håller en Molly för?

Enligt vår underleverantör tål våra mollypluggar en belastning på: Skruvmått 5 mm: upp till 35 kg. Skruvmått 6 mm: upp till 35 kg. Skruvmått 8 mm: upp till 40 kg.

Hur mycket orkar en gipsvägg?

Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt. I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till 5 kilo tungt föremål.

Hur tjock är Enkelgips?

De flesta gipsskivor tillverkas i tjocklekar på 13 millimeter och trots att de är så pass tunna är skivorna ganska tunga. För att en gipsvägg ska bli hållbar och gå att fästa tunga saker i, är det viktigt att se över vad som finns bakom gipsskivan.

Hur vet man vilken storlek på borr man ska ha?

Oftast anges borrhålsdjupet på produkten i fråga. Om det inte står är en god tumregel att borra ett hål som är 10mm djupare än pluggens längd. Vid montering i skivmaterial bestäms borrdjupet av skivans tjocklek – hålet skall vara genomgående.

Hur stor borr?

Plastplugg

D L Borr mm
5.5 35 5,5
5.5 35 5,5
8 40 8
8 40 8

Hur mycket vikt klarar en M6?

M6 storlek ökar lastkapaciteten till 72kg. Konsolhöjd, dvs så långt som konsolen stöder mot vägg räknat från övre infästning: 80cm.

Hur mycket vikt på gipsvägg?

Det finns många bra pluggar och gipsankare som du kan använda för att hänga eller fästa tavlor, lampor och annat på en gipsvägg. Om du bygger väggen av ultra-board kan den bära upp till 23 kg per skruv och hela 60 kg med rätt plugg.

Hur stark är en gipsskiva?

Gipsskivan kan användas överallt där en skruvfast väggskiva önskas eller för väggar som utsätts för mycket stora belastningar, t ex i sjukhus och skolor men även i bostäder. Vid vertikal belastning på väggen klarar en vanlig träskruv 40 kg. Skivan är också mycket motståndskraftig mot stötar och slag.

Share this post