Frågor

Ar det lagligt att ta ut avgift vid kortkop?

Är det lagligt att ta ut avgift vid kortköp?

I Sverige är det förbjudet enligt lag för säljställen att ta ut extra avgifter när man betalar med konto- eller kreditkort. I våra övriga nordiska länder har det länge varit tillåtet med dessa extraavgifter när man betalar med kort.

Vad menas med taxor?

Taxa – ett pris för en tjänst, se avgift.

Får butiker neka kortköp under en viss summa?

Nej det finns ingen lag som förbjuder dig från att ha ett minsta belopp för kortköp, men enligt det avtal du tecknat då du skaffade dig din kort-terminal så framkommer det tydligt att det är FÖRBJUDET att ha ett minsta belopp på alla typer utav kortköp.

Vad kostar källsortering?

Enligt undersökningen kostar det cirka 3 000 kronor om året att för ett hushåll i Härjedalen bli av med hushållssoporna. Att få samma mängd skräp bortkörd i landets mest prisvärda kommuner Malmö och Burlöv är nästan sex gånger billigare. – Det är klart att man inte tycker det är kul med en så hög avgift.

Vad kostar matavfall?

Med abonnemang Källsortering av matavfall får du ett brunt extrakärl som du ställer ut tillsammans med ditt gröna kärl för restavfall . Tjänsten kostar dig inget extra, utan istället får du en lägre taxa än om du inte sorterar. Taxan blir då 2 235 kr/år (2022 års taxa).

Kan en affär neka att ta emot kontanter?

Måste inte alla butiker ta emot kontanter? Nej. Principen i Riksbankslagen är att alla är skyldiga att ta emot betalning i kontanter. Men det går att avtala bort skyldigheten i många verksamheter, som till exempel i butiker.

Vad kostar det att ha en soptunna?

Ann-Marie Tjärnås bor hos Härjegårdar i Sveg och hör därmed till skaran av hyresgäster som har den dyraste sophämtningen. Enligt undersökningen kostar det cirka 3 000 kronor om året att för ett hushåll i Härjedalen bli av med hushållssoporna….Så här mycket kostar din sophämtning.

Kommun Pris per månad Pris per år
Markaryd 102 1224
Mellerud

Vad kostar det att slänga på återvinningscentral?

Hur mycket kostar det att lämna avfall? Varje besök kostar 235 kronor exklusive moms från 1 januari 2022. Avgiften faktureras en gång per månad av SVEA Ekonomi. Har du lämnat avfall vid flera tillfällen samma månad, får du en samlingsfaktura.

Share this post