Blogga

Vem ar kung i Marocko?

Vem är kung i Marocko?

Muhammad VI av MarockoMarocko / Kung
Muhammad VI av Marocko (arabiska الملك محمد السادس للمغرب, även skrivet Mohammed VI), eg. Muhammad Ben Al-Hassan, född 21 augusti 1963 i Rabat, är kung av Marocko sedan 1999. Han är son till Hassan II och Lalla Latifa Hammou, en berber.

Hur är klimatet i Marocko?

I allmänhet är Marockos klimat måttligt och subtropiskt, kylt av vindar från Atlanten och Medelhavet. I inlandet är temperaturen mer extrem, vintrarna kan vara ganska kalla och somrarna mycket varma. Faktum är att du stöter på mer extrema vinter- och sommartemperaturer ju längre från havet du befinner dig.

Vad betyder Marrakech på berbiska?

Marrakech har cirka 900 000 invånare och är administrativ huvudort för prefekturen med samma namn samt för regionen Marrakech-Tensift-Al Haouz. Marrakech betyder på berbiska ”Guds land”, och har även smeknamnet ”Söderns pärla”.

Vilket språk pratar dom i Marocko?

Arabiska
Marockansk standard-tamazight
Marocko/Officiella språk

Hur många marockaner finns i Sverige?

Till personer i Sverige födda i Marocko räknas personer som är folkbokförda i Sverige och som har sitt ursprung i Marocko. Enligt Statistiska centralbyrån fanns det 2020 i Sverige sammanlagt 11 898 personer födda i Marocko.

Är det krig i Marocko?

Vapenvilan bryts Den 13 november 2020 gick Polisario ut med att vapenvilan mellan Marocko och Västsahara, efter att marockanska styrkor gått in i buffertzonen, ej längre gäller. Efter nästan 30 år av tyst konflikt var kriget tillbaka. Polisario har sedan dess attackerat marockanska militära mål.

När lämnade Spanien Västsahara?

Västsahara är sedan början av 1960-talet upptaget på FN:s lista över icke-självstyrande områden som ska avkoloniseras. Då var området en spansk koloni och gick under namnet Spanska Sahara. 1975 annekterade Marocko området, varpå Spanien lämnade det.

Share this post