Rekommendationer

Vad heter portarna i Visby?

Vad heter portarna i Visby?

Skolporten. I samband med att Visby folkskola uppfördes 1891 togs en mindre port upp i muren för att underlätta kommunikationerna. Den fick namnet Skolporten och har senare utvidgats flera gånger. Muren var delvis raserad på det här stället och porten används idag också för biltrafik.

Vad heter portarna i Visby ringmur?

Snäckgärdsporten/tornet Snäckgärdstornet ligger mot Nordergravar och är ett av de äldsta tornen av den typ som kallas porttorn. Porten har haft många namn genom tiderna. Tidigare har den hetat exempelvis Västerport och Odeport. Liksom tornet tillhör Snäckgärdsporten de äldsta ”delarna” i ringmuren.

Vad är Sadeltorn?

Sadeltorn. Sadeltorn kallas de torn som uppfördes mellan marktornen och ”hänger” som en sadel över muren. Murens äldsta sadeltorn hänger strax bredvid Snäckgärdstornet.

Vad kallas muren runt Visby?

Visby ringmur byggdes mellan åren 1250-1288 och är ombyggd och tillbyggd under 1300-talet. Idag är den 3,4 km lång. Muren hade från början 29 torn varav 27 finns bevarande.

Hur hög är Visbys ringmur?

Men något skydd eller försvar från stadsmuren hade de kämpande gutarna inte fått. Inte heller någon hjälp från Visbys befolkning. Vid denna tid måste Visby ringmur ha tett sig nästan ointaglig. Murverket var mellan sju och tio meter högt, och den 3 440 meter långa muren slöt sig kring hela staden.

Hur såg Visby ut förr?

En muromgärdad stad Det var under medeltiden Visby blev en stad – och dessutom ett betydande internationellt handelscentrum. Än idag finns närmare 200 byggnader med medeltida stomme i innerstaden. Dessa hus, kyrkor, kloster och ringmuren byggdes under de cirka hundra år då staden dominerade östersjöhandeln.

Hur lång tid tar det att gå runt ringmuren?

Visby ringmur Den välbevarade ringmuren började byggas på 1200-talet och färdigställdes på 1300-talet. Muren är 3,44 km lång och det går bra att gå runt den eller innanför den, en promenad på ca 45-60 minuter.

Hur långt är det runt Visby ringmur?

Fakta om ringmuren Muren är försedd med tre huvudportar (Söder- , Öster- och Norderport), över 50 torn, den är ca 3,4 km lång och upp till 11 meter hög på sina ställen.

Kan man gå på Visby ringmur?

Share this post