Trendig

Vem kom pa decimaltal?

Vem kom på decimaltal?

Historik. Decimaltecknet är kopplat till decimalsystemet, ett positionssystem där olika siffror i ett tal har olika värde beroende på var i talet de står. Detta system, som också bygger på förekomsten av siffran noll, uppfanns i Indien under 500-talet e.Kr. och spreds under medeltiden till Europa.

Hur ser ett decimaltecken ut?

Tecknet mellan 2 och 5 kallar vi för komma, decimalkomma eller decimaltecken. Kommatecknet står alltid efter entalet. På tallinjen fyller decimaltalen mellanrummen mellan de naturliga talen: Extra nollor efter decimaltecknet ändrar inte värdet på talet.

Vad är 1 decimal?

Decimal[redigera | redigera wikitext] Decimaler är alla siffror i ett tal som står till höger om decimaltecknet och som därför utgör en kvantitet som är mindre än 1 (en hel). Den första placeringen direkt till höger om decimaltecknet visar tiondelen (jämför SI-prefixet deci), följt av hundradelen, tusendelen etc.

Hur sätts kommatecken ut?

Ett vanligt skrivsätt är att kommatecken sätts ut före ord som men, fast och vilket. Exempel: ”Jag har varit sjuk, men nu känner jag mig bättre”. Vid uppräkningar förstärks tydligheten med kommatecken, till exempel: ”Hallon, smultron, blåbär och jordgubbar har vi plockat idag”.

Vad är tecknet kommatecken?

”Kommatecken” är tecknet (,) man använder för att dela upp en mening i olika delar och ange att det skall vara en paus. Jag skall hämta Nisse, Sture och Lasse. Vi åker till Spanien, sedan tågluffar vi i Afrika. Kommatecknet används även vid tidsangivelser för att avskilja sekunder från delar av sekunder.

Kan kommatecken användas i längre meningar?

Ett kommatecken används oftast i längre meningar för att göra ett mindre avbrott mellan satser i stället för att använda punkt. Kommatecken kan även förekomma vid uppräkningar och vid parentetiska inskott. Exempel ska här ges på samtliga fall.

Share this post