Rekommendationer

Vad beror ungdomsbrottslighet pa?

Vad beror ungdomsbrottslighet på?

Riskfaktorer när unga begår brott en svår familjesituation. bristande skolgång. kriminella familjemedlemmar. uppmärksamhetsstörningar.

Vad är en riskfaktor?

Riskfaktorer är omständigheter som ökar sannolikheten för att barn och ungdomar ska utveckla problem. Olika riskfaktorer kan interagera med varandra så att belastningen blir störst i de socialt mest utsatta grupperna.

Hur kommer det sig att vissa människor blir kriminella?

Riskfaktorer. Det finns forskning om vilka riskfaktorer som kan leda till att en person blir kriminell. Det kan handla om att man som barn är aggressiv, förstör för andra, har sönder saker, är allmänt bråkig, har koncentrationssvårigheter och har svårt att umgås med andra barn och vuxna.

Vilka är riskfaktorerna som kan leda till kriminalitet?

Kriminalitet, missbruk, psykisk sjukdom, att vara ensamstående mamma eller tonårsförälder, långvarig och allvarlig social stress, bristande omsorgs- förmåga, övergrepp och misshandel är några av de kanske vanligaste påvi- sade riskfaktorerna (2,3,4,5,10).

Varför hamnar unga i gängkriminalitet?

Samverkan och tidiga insatser förebygger att unga hamnar i gängkriminalitet. Unga som saknar framtidstro, goda förebilder och inte möter tillräckligt många vuxna som stödjer och tror på deras förmåga riskerar att dras in i gängkriminalitet.

Har ungdomsbrottslighet ökat eller minskat de senaste åren?

Över den senaste tioårsperioden har antalet misstänkta personer totalt sett minskat i åldersgrupperna 15–17 år och 18–20 år och ökat i övriga åldersgrupper. Detta gäller såväl för samtliga misstänkta personer som för kvinnor respektive män.

Hur rekryteras unga till gäng?

I denna undersökning är min tro att unga rekryteras till gäng genom de brottsalstrande kontakterna med andra människor. Detta kan till exempel innebära att en individ umgås med äldre kriminella kompisar som lär den att begå olika brott.

Share this post