Blogga

Vad ar en haftad bok?

Vad är en häftad bok?

Häftad: Enklare bindning, vanligen med lim, mjuk pärm (enkel pärm, ej invikt som på danskt band). Flexband: En variant av häftad är flexband.

Vad är danskt band bok?

Danskt band är ett mjukband med flikar, det vill säga pärmen i sig har flikar. Ryggen kan vara antingen limmad eller trådbunden. Måtten varierar men ett danskt band är vanligtvis större än en pocketbok.

Vad är en pocket?

Pocketbok (ofta bara kallad pocket) är en bok med mjuka pärmar. Namnet kommer från engelskans ord för ficka, då en pocket vanligtvis är i ett A5-liknande format, som ryms att bära med sig i en normal rockficka eller handväska.

Vad kallas en tryckt bok vars pärmar och rygg är i skinn?

Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn.

Vad är halvfranska band?

(Helt) skinnband eller helfranskt band. Inbundet (trådbundet) och helt klätt i skinn. Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn.

Hur stor är en pocketbok?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Hur stor är storpocket?

Häftad – Enklare bindning, vanligen med klister, mjuk pärm. Inbunden – Bindning med tråd, vanligen med skyddsomslag. Variationer med limning förekommer. Kartonnage – Enklare bindning, vanligen limmad, hård pärm och enklare papper.

Hur fungerar pocket?

När du ser en intressant text klickar du på Pocket-ikonen, och texten sparas direkt i ditt privata bibliotek. Du kommer sedan åt den från alla dina prylar, och den är även tillgänglig i offline-läge, alltså utan uppkoppling. Det smarta är att Pocket inte bara sparar en länk till originaltexten.

Share this post