Blogga

Hur ofta ska man byta rakblad?

Hur ofta ska man byta rakblad?

Enligt dermatologen Whitney Bowel så borde du byta hyvel så ofta som vid var femte till var sjunde rakning. Detta eftersom bakterietillväxten på rakbladet börjar efter bara några användningar.

Hur ofta byta blad i Säkerhetshyvel?

Hur ofta ska man byta rakblad? Det här är en fråga som varierar från person till person beroende på skäggstrånas tjocklek och styvhet. Även förberedelser, val av produkter, hur aggressivt du rakar och hudens känslighet spelar roll, men i snitt håller varje blad för två till fem rakningar.

När ska man byta rakblad Gillette?

Du känner när rakhyveln börjar dra i skäggstråna. Du kan även använda Gillette Fusion ProGlide Powers lubrastripremsa (smörjande remsa) som riktlinje när det är dags att byta rakblad. De att blekna till vitt när rakningsförhållandena inte längre är optimala.

Hur ofta rakar man sig?

Hur ofta ska du raka dig? Till att börja med, inte för ofta. Var 14:e dag kan vara fint. När din hud har vant sig till det, kan du raka dig oftare, till exempel ett par gånger i veckan.

Vad händer om man använder samma rakhyvel?

Rakhyveln är personlig – dela inte med dig den! Att använda samma rakhyvel kan vara destruktivt för er båda. Du kan dock raka dig över hela kroppen med samma rakhyvel, bara du ser till att huden är ren och fuktig innan du rakar.

Varför ska man byta rakblad?

En till anledning till att byta rakblad regelbundet är för att få ut bästa möjliga användning av de återfuktande remsorna som finns på rakhyvlarna. Efter många användningar torkar de där remsorna ut, och då lär du märka att rakhyveln inte längre glider sådär fint som när man brer på en klick smör på varmt bröd.

Vad händer om man använder en gammal rakhyvel?

Du använder en gammal rakhyvel Gamla rakblad är smutsiga och slöa och att raka med dem kan leda till inväxande hår och irritation. Se alltid till att ha en vass, ren rakhyvel till hands.

Hur man rakar sig med Säkerhetshyvel?

Låt din säkerhetshyvel göra jobbet med sin egen vikt och var lätt på handen. Det behövs bara ett lätt tryck. Raka alltid i samma riktning som skägget växer. Vid de trickiga partierna som haka och hals ska du alltid stänka ut huden med handen som inte håller i rakhyveln för att få ett nära resultat och undvika skärsår.

Hur funkar en Säkerhetshyvel?

Med säkerhetshyveln rakar du dig i steg där du reducerar skäggväxten i stället för att allt skägg ska bort efter första draget. Det gör att du kan attackera från olika håll och vinklar. Första varvet brukar vara medhårs och sedan kan du ta ett andra varv snett från någon sida mot växtriktningen.

Share this post