Rekommendationer

Vad behovs for att starta ehandel?

Vad behövs för att starta ehandel?

Starta e-handel

  • Standardiserade plattformar (färdiga lösningar med olika funktionalitet).
  • Open source (system med öppen källkod, vilket ger lägre kostnader men kräver teknisk kompetens.
  • Bygg egen, till exempel med extern hjälp (konsult eller webbyrå).

Måste man starta företag för e-handel?

Du måste inte ha ett företag för att starta din webbutik, men det är något vi starkt rekommenderar att komma igång med direkt från början.

Hur fungerar en e-handel?

E-handel är när ett företag eller konsument säljer, köper eller byter en produkt, tjänst eller information oftast över Internet eller andra datornätverk. Den e-handel som en konsument kommer i kontakt med oftast kan delas in i två undergrupper: nätauktioner och framför allt handel via nätbutiker.

Vad kostar det att driva e handel?

För att bedriva en säker ehandel krävs webhotell i premiumklassen. För att driva en framgångsrik webbutik behöver du ett webbhotell som gör att din webbplats laddar snabbt och säkert. Räkna med minst 150-200 kr/mån.

Vad kostar det att starta en e handel?

Vår rekommendation är att ha minst 5000kr för att starta en webbshop ifall du vill göra mycket själv och ifall du vill starta något större så krävs det ca 50 tusen kronor.

Hur ser e handeln ut idag?

I takt med att Sverige har digitaliserats har en allt större del av försäljningen i detaljhandeln flyttats online. År 2021 e-handlade svenska konsumenter varor för 146 miljarder kronor. E-handel stod då för 16 procent av den totala försäljningen i detaljhandeln, att jämföra med 11 procent 2019.

Vad kostar det att starta en e-handel?

För att bedriva en säker ehandel krävs webhotell i premiumklassen. För att driva en framgångsrik webbutik behöver du ett webbhotell som gör att din webbplats laddar snabbt och säkert. Räkna med minst 150-200 kr/mån. Ska du använda en SaaS-tjänst, exempelvis Shopify, Wix, Squarespace mfl.

Vad kostar e handel?

E-handelsplattform & systemlösning Så här mycket kostar respektive tjänst: Wix webshop (Billigast) 13$ per månad. (Domän ingår inte så räkna med att ansluta ett eget domän på sikt.) Wix är en bra plattform för den svenska och internationella marknaden.

Share this post