Frågor

Hur blir man Foretagslarling?

Hur blir man Företagslärling?

GRUNDUTBILDNINGEN: YRKESTEORETISK DISTANSUTBILDNING OCH PRAKTISK UTBILDNING. Grundutbildningen företagslärlingen ska genomgå innehåller dels en yrkesteoretisk distansutbildning som betalas av företaget, dels den praktiska utbildningen. Den ska genomföras inom maximalt 12 månader (maskinförare 6 månader).

Vad innebär lärlingsprogram?

På en lärlingsutbildning ska minst 1250 poäng vara förlagda på en arbetsplats, vilket motsvarar hälften av gymnasieutbildningen. Lärlingsutbildningen använder sig av samma ämnesplaner som skolförlagd yrkesutbildning. Utbildningen leder till samma yrkesexamen som ett skolförlagt program.

Hur söker man lärlingsplats?

5 tips för att hitta en lärlingsplats

  1. Titta på den här sidan! När vi vet handledare som söker lärlingar publicerar vi det här.
  2. Hör med branschorganisationen. De flesta hantverksyrken har en branschorganisation.
  3. Sök på nätet.
  4. Kolla sociala medier.
  5. Ta en promenad på stan och besök de hantverkare som du är intresserad av.

Hur blir man traditionell lärling?

När är man lärling? Lärling är du som gått klart en yrkesutbildning på gymnasiet, under en vuxenutbildning eller en arbetsmarknadsutbildning, men ännu inte fått yrkesbevis. Du har exempelvis gått Bygg- och anläggningsprogrammet eller VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet.

Vilka program kan du läsa som lärlingsutbildning?

Lärlingsutbildning är möjlig alla yrkesprogram i gymnasieskolan och alla nationella programmen i gymnasiesärskolan. Lärlingsutbildningen använder sig av samma ämnesplaner som skolförlagd yrkesutbildning. Utbildningen leder till samma yrkesexamen som skolförlagd utbildning.

Kan man bli lärling?

Vem kan bli lärling? Lärlingsutbildningar för vuxna riktar sig i första hand till dig som saknar slutbetyg från gymnasiet eller som har en svag ställning på arbetsmarknaden. Du kan få ytterligare information om lärlingsutbildningar för vuxna via din kommuns hemsida för komvux.

Vad får en elektriker lärling göra?

Som lärling praktiserar du dina kunskaper på en arbetsplats under vägledning av en handledare. Lärlingstiden är en färdigträning till yrket. Lärlingstiden ska innehålla olika moment och vara så varierad som möjligt. Lärlingstiden är normalt 1600 timmar varav de första 720 timmarna är ömsesidig prövotid.

Hur får man Ecy certifikat?

Vill du ansöka om ECY-certifikat ska du också ha godkänt prov på kursen ”Skötsel av elanläggning”. Den kursen kan du läsa på INSU. Eleven ska göra minst 1 600 timmar som lärling. Lärlingstiden görs på ett företag och påbörjas efter att man slutfört kurserna i skolan.

Share this post