Rekommendationer

Hur tar man bort missfargning pa porslin?

Hur tar man bort missfärgning på porslin?

-Missfärgat porslin kan bli fint igen. Sätt porslinet i ugnen 45 min på 100 grader. Koka upp fyra liter vatten och tillsätt 1/2 del kaustiksoda eller maskindiskmedel. Lägg porslinet i vattnet och låt sjuda i cirka fem minuter.

Varför missfärgas porslin?

Rörstrands museum skriver att glaserat porslin, dekor och förgyllning kan nötas. Extra känsligt är flintgods, menar museet, då det lätt spricker och krackelerar, vilket gör porslinet missfärgat. Denna typ av missfärgningar går dessvärre inte att fixa, menar Rörstrands museum.

Hur får man bort gula fläckar i handfatet?

Många får gula fläckar eller stora ytor som blir gulna i t. ex handfatet. Här är återigen bakpulver en räddare för att få det vitt igen. Blanda i lite vatten, häll på på, låt stå och rengör sedan med en trasa.

Hur får man bort gult i toaletten?

Om det finns kalkavlagringar eller gula ränder i toaletten kan du använda en pimpsten för att avlägsna kalken alternativt en blandning av brunsåpa och ättika (blandas 1:1). Du applicerar blandningen på ränderna och låter den verka i en timme. Skrubba därefter bort med en fuktad svamp och avsluta med att spola.

Hur får man bort fläckar i handfatet?

Så rengör du toaletter, badkar och handfat av porslin

  1. Skölj av med varmt vatten. Det allra första du kan göra är att skölja av ytan med varmt vatten.
  2. Använd såpa eller milt diskmedel.
  3. Skölj av och gnugga med en borste.
  4. Använd bikarbonat.
  5. Upprepa vid behov.

Hur städar man handfatet?

Det är viktigt att rengöra handfatet då mycket rester från tvål, tandkräm och hår samlas där. när du städar runt om handfatet använd då badrumsrengöringsmedel och trasa. Putsa spegeln med fönsterputs och duk. Du kan spraya medlet på trasa eller duk och sedan torka alla ytor.

Varför krackelerar tallrikar?

Ett gammalt fat är ofta krackelerat, och om det har använts för söndagssteken i några årtionden har fettet krupit in i alla små sprickor. Resultatet är en gråbrun infärgning som inte går bort med några vanliga diskmedel.

Share this post