Frågor

Hur far man Cernitlera mjuk?

Hur får man Cernitlera mjuk?

olika halssmycken eller örhängen med mera. För att kunna arbeta som du vill med leran bör du värma upp den till ca 40 grader. Detta gör du enklast i ugnen, men du kan även knåda den varm i dina händer. Blir leran för mjuk under bearbetningen så lägger du den i kylskåpet, kylan gör den fastare igen.

Hur mjukar man upp Fimolera?

Skulle din lera bli smulig efter ett tag så kan du blanda den med exempelvis barnolja. Lättast är att smula upp leran och blanda med det flytande i en plastpåse, låt sedan leran mjuka upp sig i ett par dagar. Knåda sedan leran flertalet gånger, och vips är problemet som bortblåst!

Hur länge ska man ha Fimolera i ugnen?

smycken, miniatyrer, figurer till kylskåpsmagneter m.m. Fimo härdas i ugn vid 110 °C i 10-30 minuter (gradantal och tid får inte överskridas och mikrougn får inte användas).

Är Cernitlera giftig?

Det är extra viktiga att produkter och material som barnen ofta kommer i kontakt med innehåller så få skadliga ämnen som möjligt. Undvik modellera som baseras på polymerer (plast) till exempel Cernitlera eller Fimolera. De kan innehålla mjukgörande ftalater eftersom plasten de baseras på kan vara PVC.

Vad kan man göra med Cernitlera?

Man kan använda cernitlera till att göra figurer av olika slag, små tomtar, häxor, djur osv. Låt figurerna sitta på kanten till blomkrukor. Du kan göra figurer som limmas fast på magnet och sätt på kylskåpet, eller som dekoration på askar, pärmar, vinflaskan osv. Olika saker som man sen använder i tittskåp.

Är Fimolera giftig?

Vad kan man göra med Fimolera?

Nu har vi plockat fram Fimolera här hemma! Det är en rolig färggrann lera, som man kan göra fantastiska små skapelser. Man kan tillverka fina örhängen, små miniatyrsaker till dockskåpet, bakverk, ljuslyktor, broscher, kortdekorationer etc.

Hur gör man Örhängen av lera?

Gör så här

  1. Terrazzo-mönster: Kavla ut en bit Fimo-lera av den färg som du vill ha som grund.
  2. Melerat mönster: Knåda ihop lera i olika färger.
  3. Stansa ut 2 cirklar till örhängen med en kakstans.
  4. Stansa ut en cirkel till ett halsband med kakstansen.
  5. Härda alla delarna i ugn på 110 °C i 10 till 30 minuter.

Vad kan man göra av Cernitlera?

Bränn i ugnen Vilken temperatur man ska använda varierar mellan olika märken, men det är vanligtvis cirka 130 grader. Vanligen ska föremålen vara inne i ugnen i en halvtimma. Det är viktigt att de inte är inne längre än så, eller utsätts för en högre temperatur än rekommenderat.

Share this post