Allmänning

Hur ska jag salja mina tavlor?

Hur ska jag sälja mina tavlor?

Sälja sin konst

  1. Gå med i ett nätverk. Man kan gå med i forum eller i en organisation för konstnärer och där lära känna andra konstnärer inom denna bransch.
  2. Profilera sig. Man kan inte lyckas i konstnärsbranschen om man inte visar upp sig.
  3. Auktioner. På auktioner så kan man sälja sina alster.
  4. Välja marknad.
  5. Andra saker.

Vad gör man med gamla tavlor?

Det finns två sätt du kan värdera din konst och tavlor hos Sefina. Antingen värderar du konstföremålen online här på Sefina eller så besöker du en av våra butiker. Innan du gör det har vi samlat lite råd kring värdering av konst och tavlor som kan vara bra att känna till.

Registrera ett konto och låt alla få ta del av ditt skapande redan idag. Nå en bred publik både i och utanför Sveriges gränser. Det är enbart tillåtet att ställa ut och sälja konst som du själv skapat och är upphovsperson till. Registrera dig och skapa ditt eget konto redan idag.

Vad kostar tavlan?

Pris per konsttryck eller litografi ligger på några hundra upp till några tusenlappar. Carolina Gynning och Carolina af Ugglas tar tex ca 4000 – 6000 kr för en litografi. Jag tar ca 500 – 700kr för en litografi. Någon berätta att en konstnär sålt ett verk för 800kr och tyckte det var dyrt.

Hur vet jag vad min tavla är värd?

Ett bra sätt att få veta på ett ungefär hur mycket tavlan är värd är att titta på om tavlor av konstnären har sålts på auktion tidigare. Av den anledningen är det bra om du kan tyda signaturen. Om konstnären är känd kan det vara någorlunda enkelt att hitta auktionspriser.

Hur mycket är min tavla värd?

Går du i säljtankar, eller funderar över vad ditt konstverk eller antikvitet är värd? Att få dina föremål värderade är enkelt, kostnadsfritt och förutsättningslöst. Våra intendenter har stor erfarenhet av att värdera konst, antikviteter och design och bistår er gärna.

Hur mycket får man tjäna som konstnär?

En Målare konstnär i Sverige tjänar i snitt 31 500 kr i månadslön. Lönen för en Målare konstnär kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vad tjänar man på konstnär?

31 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Måste man skatta på konst?

Du kan sälja egna konstverk momsfritt för högst 336 000 kronor per år. Om din försäljning uppgår till mer än 336 000 kronor ska du betala moms på all försäljning under året. Frigränsen gäller inte om du säljer rättigheten till ditt konstverk. Då är skattesatsen 6 procent.

Share this post