Allmänning

Hur hittar man lackage i en pool?

Hur hittar man läckage i en pool?

Stäng cirkulationssystemet och låt poolen först stå stilla full med vatten. Avvakta ett par timmar eller upp till ett dygn för att kontrollera om vattnet sjunkit ytterliggare. Om läckaget avstannar när systemet är avstängt tyder det på att det kan finnas någon läcka på slangsystemet utanför poolen.

Var läcker poolen?

Börja med att kontrollera alla kopplingar och se om det läcker någonstans i cirkulationssystemet. Om inte du hittar läckan där så stäng av cirkulationen, täck poolen för att förhindra regnvatten att fylla på den samt avvakta tills vattennivån slutat att sjunka i poolen. Läckaget finns där vattennivån stannar.

Hur mycket vatten dunstar en pool?

– När vatten avdunstar från poolen innebär det en värmeförlust. Vid en temperaturskillnad mellan vatten och luft på 3 C motsvarar avdunstningen, i en pool på 32 kvm, 40 liter vatten per dag, i en pool på 80 kvm motsvarar avdunstningen 100 liter per dag.

Hur fixar man en rinnande kran?

Reparera din droppande kran

  1. Stäng av vattnet. Lyft upp handtaget och lossa den lilla skruv som håller fast ovandelen på kranen.
  2. Ta nu bort skyddskåpan som ligger ovanpå innanmätet med packningen.
  3. Ta bort den gamla insatsen.
  4. Lägg skyddskåpan på plats igen och justera in handtaget med ovandelen på kranen.

Först stänger man av cirkulationspumpen. Sedan pluggar man igen inloppen och bräddavloppet med vinterpluggar för att på så sätt avgöra och upptäcka om läckan sitter i poolen eller i rörsystemet. Gör en markering i poolen vid vattennivån. Efter det behöver man vänta ett par dagar och kontrollera markeringen.

Om din pool läcker ska du börja med att stänga av reningsverket. Plugga sedan igen in- och utlopp. Kvarstår läckaget så läcker det via liner och/eller lampa. Då ska du syna alla skarvar noggrant.

Hur lagar man hål i poolen?

Uppblåsbara pooler – påför limmet sparsamt i ett jämnt lager på hela lappen. Pool vinyl liners – stryk ordentligt med lim i ett jämnt lager över hela lappen. 4) Placera lappen över hålet. Under vattenytan – vik ihop lappen med limmet inåt och för lappen mot hålet, vik ut lappen och placera den över hålet.

Share this post