Trendig

Maste man foga marksten?

Måste man foga marksten?

Fogsand borstas ner mellan plattor och sten, när du har anlagt en uteplats eller en uppfart. Fogsand är viktigt, för det packar sig ner i springorna mellan plattorna. Detta gör att hela stenytan fungerar som en stor platta. Trots det tillåter den varje enskild sten att röra sig en aning, ex.

Hur bred fog marksten?

Vi rekommenderar därför 3 mm fog för marksten och plattor. Om ni fogar med Fogsand, kan man låta överskottet av fogsanden ligga kvar på ytan efter första fogningen. Fogarna kan också behöva återfyllas efter tid, för att behålla sin viktiga funktion.

Kan man foga med stenmjöl?

Allt för plattsättning och fogning Som underlag kan du med fördel använda dig av stenmjöl som sättsand. Det skapar ett hårt underlag och minskar risken för att myror bygger bo mellan eller under dina plattor. När du sedan lagt dina plattor använder du vår fogsand som fog.

Vad är Hårdfog?

Flexfog och hårdfog är samma sak. De hårdnar, håller ogräs och myror borta och kräver i stort sett ingen skötsel. Fogsand påminner om vanlig finkornig sand. Den är lätt att sopa ner i fogarna och passar i stort sett alla typer av markstenar.

Hur får man bort färg från plattor?

Funkar inte detta så kan du testa att lösa akrylatfärg med T-röd/Rödsprit. Den löser upp alkrylatbaserad färg så att den blir mjuk och klibbig och då blir lättare att skrapa eller ”peta” bort. Dessa två metoder fungerar dock inte så bra på alkydbaserad färg.

Hur får man rent marksten?

Rengör stenplattor effektivt – 5 metoder

  1. Skura och rensa. Spola plattorna med vattenslang och bearbeta dem med en skurborste.
  2. Slipa med fogsand. När plattorna är torra kan du hälla ut fogsand över plattorna och borsta med en skurborste.
  3. Spola med högtryckstvätt.
  4. Rengöringsmedel.
  5. Förebyggande åtgärder.

Hur breda fogar har man mellan gatstenarna?

Gatstenen skall placeras så att flera stenar med samma höjd- mått hamnar bredvid varandra. Fogarna får ej vara bredare än 10 mm för smågatsten och 15 mm för storgatsten. .

Vad använder man stenmjöl till?

Stenmjöl är det finaste materialet som tas fram vid krossning. Det benämns 0/2 till 0/8 där beteckningen avser minsta och största kornstorleken i millimeter. Används vid fogning av marksten och plattor. Justeringar, jordförbättring med mera.

Share this post