Blogga

Nar ar det vart att tillaggsisolera?

När är det värt att tilläggsisolera?

Med tilläggsisolering kan du sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 25%. Med minskade uppvärmningskostnader ökar även värdet på ditt hus. Om man ska byta fasad är det ett utmärkt tillfälle att samtidigt tilläggsisolera.

Hur vet man om man behöver tilläggsisolera?

2 Titta på taket hur snön beter sej under vintern. Ett välisolerat tak har ett jämt snötäcke utan kala fläckar och istappar. Snegla på grannarnas hustak och se hur de ser ut vid olika väder. Dåligt isolerat hus, Snön har tinat av högst uppe på taket av värmen som kommer ut.

Hur stor skillnad gör tilläggsisolering?

Att få ett bättre inomhusklimat kan väl vara nog så viktigt, menar han. Om nya fönster är en relativt stor investering, i spannet 50 000 till 100 000 kronor för en normalvilla, är tilläggsisolering av husets fasad en ännu större insats. – Det är ett stort jobb, dessutom kostsamt och därmed svårt att få lönsamt.

Vilken isolering vid tilläggsisolering?

Äldre hur som inte tilläggsisolerats tidigare har ofta en isoleringstjocklek om 100 – 150 mm. Det kan jämföras med dagens moderna hus som ofta har en isoleringstjocklek om 300 mm. Vanligaste isolermaterialen för isolering av hus från utsidan är isoleringsskivor.

Varför tilläggsisolera vinden?

Genom att tilläggsisolera vinden kan husets uppvärmningskostnader sänkas med upp till 25 %. Tilläggsisolering av vindsbjälklaget ger bäst effekt. Har du ett dåligt isolerat vindsbjälklag är det förmodligen den mest lönsamma åtgärd du kan göra.

Att tilläggsisolera är en bra affär, både för dig och för miljön. Det du satsar i material och tid får du igen på sikt. Med tilläggsisolering kan du sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 25%. Med minskade uppvärmningskostnader ökar även värdet på ditt hus.

Hur mycket ska man tilläggsisolera väggar?

Max en tredjedel ny isolering När man tilläggsisolerar får den nya isoleringen aldrig vara mer än en tredjedel av den sammanlagda isoleringen. Dessutom får ångspärren aldrig sitta längre in i väggen än en tredjedel för att undvika kondens och risk för fuktskador.

Share this post