Frågor

Hur ska soffan sta pa mattan?

Hur ska soffan stå på mattan?

Helst bör soffans alla ben stå på mattan, gärna 40 cm in från kanten. Om soffgruppen är placerad mitt i rummet, blir det snyggare om alla sittmöbler och bord står på själva mattan. Om en soffa står placerad mot en vägg, så är det bättre om bara frambenen står på mattan.

Hur ska man lägga mattan?

Skapa en helhet med en mindre matta som placeras centrerat mellan sittmöblerna, som ställs med alla fötter på golvet, nära mattans kant. Om du har ett soffbord placeras det med fördel mitt på mattan. Mattans längd bör vara minst lika lång, eller längre, än soffan, så att mattan känns proportionerlig i rummet.

Hur placera matta under Divansoffa?

Matta under soffan Här gäller det att mattan ska vara minst lika bred som soffans bredd men gärna så pass att mattan sticker ut 10 centimeter på varje sida om soffans kortsida. Här gäller det även att soffan ska stå minst 20 centimeter in på mattan.

Hur möblera med mattor?

I ett sovrum placeras en matta bäst under hela sängen. Mattan bör vara 60 cm längre runt sängens alla kanter, och tillräckligt stor så att ett möjligt sängbord även får plats. Om det inte är möjligt går det även att välja en matta som sträcker sig från mitten av sängen och nedanför sängens fotände.

Hur stor matta till matgrupp?

Matgrupp. För en matgrupp med fyra stolar rekommenderar vi en matta med mått kring 170×240 cm. Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk.

Vilken storlek ska man ha på mattan?

Välj alltid en matta som är minst lika bred som din soffa. Din soffa behöver inte stå med alla fyra ben på mattan. Men se till så att det främre benparet minst står 20 cm in på mattan. Kommer du vilja ha plats för ett soffbord eller en eller flera fåtöljer?

Hur ska man tänka med mattor?

Den troligtvis viktigaste aspekten när man väljer matta är vilket material. Att tänka på hur mattan kommer utsättas för vilket typ av slitage är en viktig sak att ta hänsyn till. Det är också viktigt att tänka på hur mycket folk kommer röra sig över mattan, vilket typ av rum och vilken känsla man vill skapa.

Share this post