Ny

Vad ater pa mina rabarber?

Vad äter på mina rabarber?

Skaffa en ölfälla och ställ under rabarerna. Om angreppen skett av sniglar så borde fällan fyllas jättefort, dina rabarber verkar ju vara hårt angripna. Och så kommer du se vilka sniglar du har i trädgården, kanske är det mördarsniglar eller vanliga vinbärssnäckor…

Vem äter upp mina rabarber?

De äter ju t o m tagetes–som bladlöss avskyr!

Vad gör man med Rabarberbladen?

Rabarber växer fram tidigt på våren och skördas efterhand de växer upp. Bladen skärs av redan uten i trädgården och jag brukar lägga tillbaka dem runt plantorna där de bryts ner och bildar gödning till jorden, eller lägga de som en del i täckodlingen på annan plats.

Hur tar man död på rabarber?

Näringen i rabarberbladen går ner till roten på hösten så den har mera näring och kan sätta fart nästa år. Vill du minska ner mängden rabarber så brukar det gå hyfsat lätt att dela rabarbern på våren när bladen precis har tittat upp. De bitar du gräver upp kan du skänka bort till någon som vill ha rabarber.

Varför får rabarber gula blad?

Men visste du att om du vill ha riktigt mjäll rabarber, så kallad glasrabarber, så ska du ställa en svart hink, eller rikigt stor kruka över knopparna. Då bildas mindre oxalsyra och rabarbern blir mild och fin. Bladen blir gula eftersom klorofyllen inte utvecklas men stjälkarna blir rosa och fina.

Vilka djur gillar rabarber?

Är det inte sniglarna som äter upp grönskan så är det rådjuren. Så här eländiga såg mina rabarber ut. Får väl trösta mig med att laga Rabarberkyckling till middag.

Varför dör rabarbern?

Kan det vara så att rabarberna har fått för mycket vatten. Just att de gulanar och försvinner helt är ju att rötterna inte får syre och ruttnar. Mina rabarber var uppätna i våras, skulle rensa runt dem och ryckte upp en grästuva brevid och där rötterna skulle vara var ett jättehål, så om sorken vart framme så syns det.

Hur sprider sig rabarber?

Det vanligaste sättet att odla dem är på en solig plats i trädgården. Rabarber växer snabbt och rötterna sprider sig och skapar nya plantor med tiden. Vart femte år ungefär är det bra att gräva upp plantan för att dela den.

Share this post