Frågor

Hur jobba med Kompistema i forskolan?

Hur jobba med Kompistema i förskolan?

Eftersom barnen har funderingar om hur man är en bra kompis, behöver vi inspirera och stödja dem i detta. Vi tänker att vi gör detta med hela gruppen genom att vi leker kompislekar, gör rollspel, spelar spel, samtalar, skapar och har roligt tillsammans! På ett konkret sätt visa hur man är en bra kompis.

Hur gör man en bra kompis?

Elevrådets tips på hur man är en bra vän är alltså:

  1. Var snäll!
  2. Dela med dig!
  3. Var omtänksam!
  4. Bråka inte!
  5. Låt alla få vara med!
  6. Var hjälpsam och vänlig!
  7. Säg snälla saker!
  8. Lyssna på andra!

Vad gör dig glad förskola?

Att få se barnens glädje, de kramar man får och den möjlighet att kunna följa barnens utveckling är ett stort privilegium man får när man arbetar med barn. Jag är också glad över att få vara med och se när de lyckas med olika saker.

Hur kan man jobba med Kompisböckerna?

Kompisböckerna är tänkta att fungera som ett konkret verktyg att använda i arbetet med värdegrunden vilket genomsyrar all verksamhet. Böckerna innehåller igenkännande berättelser som alla kan arbeta med och som väcker tankar och reflektioner vilket många gånger leder till fina samtal.

Hur pratar man om känslor med barn?

– Ett annat tips är att försöka lära känna barnets kompisar och deras föräldrar. Det ger en stor trygghet och man kan också prata med de andra föräldrarna om sådant man undrar över och oroar sig för. Så slipper man lägga den oron på barnet.

Hur man blir en bra vän?

En bra vän lyssnar utan att döma Bra vänner vet att dålig kritik skadar den som söker efter stöd och förståelse. De vet att lyssnande är en generös handling. Även om de ger råd vill de inte vara den enda influensen för de vänner som kommer till dem. En bra vän hjälper och ger stöd utan att hoppas på att ändra något.

Hur är man en riktig vän?

En bra vän är en sann person, någon som säger sin åsikt utan att vänta på något mer. Hen är där alltid och man kan lita på ! En bra vän finns där för en i alla situationer, lyssnar och kan ge råd om man vill. En bra vän ska vara lojal och pålitlig.

Share this post