Rekommendationer

Hur bromsar man med skateboard?

Hur bromsar man med skateboard?

Lär dig bromsa! Det är svinbra och gäller både på longboard och skateboard. Jag tänkte att när man väl fått upp farten så vill man behålla den, men det var fel. Bästa sättet är att bromas med foten. Det är säkrast.

Hur hoppar man på skateboard?

I korthet så ska man börja med att placera fötterna, huka sig, hoppa snabbt, skjuta ut hårt samtidigt, stegra med brädan, trycka ut den lite, börja komma tillbaka, landa på brädan och hitta balansen till sist. Det viktiga är att man tarmar när man lämnar marken med att skjuta ut svansen.

Vad är en skejtare?

Och finns det någon svensk motsvarighet till skateboard? Svar: Det är sant att skejta med svensk stavning börjar vara helt införlivat i språket, trots att det ännu inte finns upptaget i Svenska Akademiens ordlista. En person som skejtar kallas skejtare.

När kom skateboarding?

Skateboarden uppfanns av surfare i Kalifornien i USA på 1950-talet för att de skulle ha något att träna på när det inte fanns några vågor eller vattnet var för kallt. Till Sverige kom skateboarden under 1970-talet medan den förbjöds i Norge mellan 1978 och 1989.

Är det svårt att åka skateboard?

– Många billiga skateboards svänger knappt och då är det svårt att åka och kontrollera brädan. Åker den bara rakt fram blir det väldigt instabilt. Jag brukar råda föräldrar att skaffa en skateboard som går att svänga ordentligt med och verkar stryktålig, säger han.

Hur man åker Penny Board?

Penny Boards grepp skiljer sig från en vanlig skateboard som använder grepptejp (en form av sandpapper) som kan vara svårt för oönskade händer, men ger bättre grepp. Det är också möjligt att köpa vanlig griptape speciellt gjord för pennyboard för att passa penny board deck.

Vad heter Skateboardens delar?

En skateboards olika delar

  • Däcket. Den delen som man låter fötterna vila på kallar man för däcket och på de modernare brädorna som idag gå att välja mellan så finns de i flera olika storlekar.
  • Grepptejp. På själva ovansidan utav däcket så placeras det en grepptejp för att ge ett stadigare fotgrepp.
  • Trucks.
  • Hjulen.
  • Kullager.

När kom skateboardåkare till Sverige?

På 1970-talet kom skateboarden till Sverige. Mot slutet av sommaren 1977 uppgick antalet skateboardåkare i Stockholmsområdet till 3 000, året därpå hade siffran stigit till 20 000. Intresset för sporten ökade lavinartat, trots att den var förbjuden i de flesta kommuner runt Stockholm.

Vad ska man tänka på när man köper skateboard?

Skateboard brädor mellan 7.5-7.8″ fungerar för fullvuxna åkare men brukar rekommenderas till åkare mellan 8-14år. Skateboard brädor mellan 8.0 – 11″ är oftast vad fullvuxna åkare kör på. Man kan även tänka såhär: 7.5-8.0″ standard bräda för vuxna åkare som föredrar street åkning eller mer tekniska tricks.

Share this post