Ny

Har man sprak i samhalle?

Har man språk i samhälle?

Samhällsprogrammet kräver inte att du har läst moderna språk i grundskolan för att du ska vara behörig att söka. Däremot så krävs det att man läser ett modernt språk i gymnasiet. Om du inte har läst det innan så kommer du börja på nybörjarnivå i det språk du väljer.

Vilka Gymnasielinjer har inte språk?

1 Svar. Hej Wilma, det är bara på några gymnasieprogram som man måste läsa Moderna språk: på Humanistiska & på Samhällsvetenskapsprogrammet – läser man 200 p. /två kurser/ i Moderna språk. På Ekonomi & på Naturvetenskapsprogrammet – en kurs, 100 p., i Moderna språk är obligatorisk.

Vad läser man på Samhällsvetenskapsprogrammet?

Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Utbildningen ska också behandla makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Måste man läsa moderna språk på samhällsprogrammet?

Den innehåller 400 poäng studier i språk, det vill säga i engelska, moderna språk eller andra språk. Därutöver finns engelska (100 p) och moderna språk (200 p) som karaktärsämnen, som alla elever på samhällsprogrammet måste läsa oavsett inriktning.

Har man språk på Bygg?

I utbildningen lär du dig därför att utveckla ditt språk och du får möjlighet att diskutera människors livsvillkor i samhället. Du får även lära dig hur det är att driva ett eget företag inom bygg och anläggning samt hur man kan bygga upp och behålla en kundkrets.

Kan man välja bort språk på ekonomi?

Hej, På Ekonomiprogrammet ingår en kurs i Moderna språk, alltså tyska, spanska mm. Så ja, du måste läsa ett andra språk men det är bara bara 100 poäng av hela utbildningen.

Vad händer om man hoppar av en kurs på gymnasiet?

Hej, Man kan inte hoppa av en gymnasiekurs som man påbörjat. Det ger dig inte ett f utan ett streck (inget betyg) och kommer att registreras som ogiltig frånvaro. Du måste prata med din skola om de problem du har.

Kan man läsa modersmål på gymnasiet?

Modersmål är inte en obligatorisk kurs i gymnasiet och den ger inte heller någon meritpoäng. Men ibland kan man läsa sitt modersmål som modernt språk för att skolan kan erbjuda det, isåfall får man meritpoängen. Så om det är möjligt för dig så kan det vara fördelaktigt.

Share this post