Allmänning

Hur far jag bort gula Svettflackar?

Hur får jag bort gula Svettfläckar?

Du kan enkelt ta bort gula fläckar på vita kläder med ättika eller vitvinsvinäger utan färg. Badda lite direkt på fläcken och låt stå i 30 minuter innan du tvättar. Det går även bra att pudra svettfläckar och andra gula fläckar med bakpulver. Blöt först plagget i kallt vatten och låt stå över natten.

Varför får man gula Svettfläckar?

Vad är gula fläckar? Problem med svettfläckar uppstår då fläckarna får torka och inte tvättas direkt, eller om svetten blandas med antiperspirant eller deodorant. Med tiden kan aluminium i produkten och saltet i din svett kombineras till en gulaktig fläck, som är svårare att få bort i normal tvätt.

Kan svett bleka kläder?

För att ta bort svettfläckar och bleka plagget är det rekommenderat att applicera flytande tvättmedel och lägga ut det i solen. Blötlägg plagget i ljummet vatten och häll sedan flytande tvättmedel direkt på fläcken och blöt området med vatten. Lägg plagget i solen och tvätta med vatten efter en timme.

Kan man vädra bort svettlukt?

Det kan vara riktigt knepigt att bli av med svettlukt från kläder, men det går! Testa något av de här enkla knepen. Vi har alla varit där, svettlukten vill inte ge med sig trots att plagget är både tvättat och vädrat, ibland flera gånger om!

Hur blir man av med Deodorantfläckar?

Få bort deofläckar på kläder:

  1. Få bort deofläckar genom att badda det drabbade området med Via tvättmedel och blötlägg sedan plagget i vatten.
  2. Du kan också få bort deofläckar genom att badda området med ättika utspädd med vatten och gnugga mot området som har deofläckar, samma gäller deofläckar på vita kläder.

Hur får man gula kläder vita?

Bikarbonat för blekning av kläder Tillsätt cirka en deciliter bikarbonat i ditt vanliga tvättmedel och tvätta som vanligt. För mer kraftigt missfärgade tyger kan du låta tvätten ligga i ett bad med bikarbonat och några droppar citronsaft innan du tvättar dem som vanligt.

Share this post