Allmänning

Vilken del av Sardinien ar bast?

Vilken del av Sardinien är bäst?

Stintino – nära perfektion Många åker hit för att bada på La Pelosa som sägs vara Sardiniens allra vackraste strand. Vykortsvit sand som gradvis försvinner ner i turkost vatten – så perfekt att stranden finns med på de flesta turisters utflyktslista. Under högsäsongen i juli och augusti kan det bli trångt.

Vad kan man göra på Sardinien?

Topp 8 saker att se och göra på Sardinien

  • Alghero. Alghero är en gammal hamnstad med otroligt bra skaldjur-och fiskrestauranger.
  • La Pelosa.
  • Agroturism.
  • Cagliari.
  • Bosa.
  • Castelsardo.
  • Nuraghe di Palmavera.
  • Grotto di Nettuno.

Vad betyder Sardinien?

Sardinien (på italienska: Sardegna; Sardìgna/Sardìnna på sardiska) är en italiensk ö i Medelhavet, belägen väster om den italienska halvön. Sardinien är, med en yta på 24 090 km², den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien.

Vart ska man resa på Sardinien?

Några av de finaste stränderna på östsidan av Sardinien hittar du runt Cala Gonone vid Golfo di Oresei som tillexempel Cala Luna, Cala Mariolu och Galoritzé.

Kan bo i Cagliari?

betyder slott. Staden ligger längst ner på södra Sardinien, vid Golfo degli Angeli. Här bor närmare 178 000 invånare och hela storstadsområdet (inklusive Elmas, Assemini, Capo, Selargius, Sestu, Monserrato, Quartucciu, Quartu Sant’Elena och de övriga 15 kommunerna) har mer än 480 000 invånare.

Vad kallas en som bor på Sardinien?

På samma sätt är Sardinien en egen nation, även om de flesta inte känner till det. Och trots att den sardiska nationen är redan år 1861 införlivades i Italien så räknar sig många sarder fortfarande först och främst som sarder och endast i andra hand som italienare. Andra känner sig som både sarder och italienare.

Vem bor i Cagliari?

Cagliari (CA) (latin Carales) är en stad och huvudort på Sardinien, Italien, samt storstadsregion Cagliari, innan 2016 provinsen Cagliari. Staden har 154 500 invånare (2015). Staden, som har en viktig hamn, ligger vid på Sardiniens södra kust, vid Cagliaribukten, Cagliari är en mångsidig industristad.

Share this post