Allmänning

Vilket tvattprogram for mattor?

Vilket tvättprogram för mattor?

Att centrifugera en blöt och tung trasmatta sliter på både mattan och på tvättmaskinen. Använd därför ett skonsamt tvättprogram om du väljer att tvätta din trasmatta i tvättmaskin.

Kan man tvätta trasmattor i tvättmaskinen?

Mattor. Våra trasmattor, ripsmattor och glesripsmattor går bra att maskintvätta i 60 grader kulörtvätt. Vid lägre temperatur riskerar man att trasorna färgar. Är mattan så lång att den inte går in i tvättmaskinen kan man istället handtvätta den.

Hur tvätta matta hemma?

Häll ljummet vatten i en hink med mattschampo eller annat tvättmedel. Använd en borste eller en svamp och jobba in vatten med tvättmedel i mattan till ett skum för att lösa upp smutsen. Ta i ett par extra varv på mer smutsiga ställen. Låt mattan ligga med tvättmedlet i fem minuter så att all smuts försvinner.

Hur tvättar man en matta i tvättmaskin?

Plastmattor – Tvättas i maskin 30 grader eller för hand, rulla mattan efter tvätt om veck har uppstått. Därefter låter du den ligga ett tag för att sedan låta den hängtorka. Plast och garn – Tvättas i maskin i 30 grader eller för hand som med plastmattor. Trasmattor – Tvättas i ljummet vatten och såpa.

Kan man tvätta Jutemattor?

Mattor i sisal eller jute ska inte tvättas genom att blötläggas eller utsättas för fukt eller väta. Som tur är kommer man väldigt långt på att dammsuga, skaka och vädra sina mattor. Att dammsuga mattan ofta är viktigt. Många gånger kan en enkel dammsugning till och med räcka för att få bort fläckar.

Vad kostar det att tvätta trasmattor?

Svar: Det skiljer sig lite mellan material och typ av trasmatta vad kostnaden för kemtvätt är men räkna med mellan 100 – 150 kronor per kvadratmeter.

Hur tvättar man en persisk matta?

En rejäl skurtrasa fungerar bra Men om det behövs en rejäl uppfräschning av din persiska matta så går det att på ett enkelt och smidigt sätt att torka den ren med en kraftig skurtrasa som är urvriden i en mild lösning av såpvatten. Såpa har en naturlig förmåga att återfetta ull som är mycket bra för mattan.

Hur tvättar man en Pappelina matta?

Handtvätt eller maskintvätt utan centrifugering, 30°C. Går också utmärkt att skölja med vatten eller rengöra med en fuktad trasa. Våra mattor är också väldigt enkla att dammsuga och våttorka med golvmopp. Vid rengöring av större mattor, kan man även använda en högtryckstvätt.

Share this post