Rekommendationer

Maste man fornya Arbete pa vag?

Måste man förnya Arbete på väg?

Hur länge gäller Arbete på väg steg 1 (1.1, 1.2, 1.3)? Trafikverket har inte satt någon giltighetstid för dessa utbildningsintyg. Kravet är att en medarbetare alltid ska ha rätt kompetens och detta är arbetsgivarens ansvar.

Hur ofta ska Arbete på väg förnyas?

Du och din arbetsgivare tänker rätt, Säkerhet På Väg är ett krav för dig som arbetar med på vägar, oavsett om du arbetar med underhållet, drift eller byggande vid olika typer av vägarbeten där trafikverket är väghållare. Sedan 2002 så behöver du repetera Säkerhet På väg var 5 år.

Vad gäller vid Arbete på väg?

För att du ska få arbeta vid vägarbeten på Trafikverkets vägar krävs det att du har allmän grundkompetens, dvs Arbete på väg Steg 1.1. Kompetenskravet ställs på alla som arbetar på vägen oavsett vilken tid arbetet tar eller vilka arbetsuppgifter som utförs.

Hur vet jag om jag har arbete på väg?

Den kompetens inom ”Arbete på väg” som Trafikverket kräver framgår i respektive kontrakt, med hänvisning till aktuellt kravdokument TDOK 2018:0371. Om du inte jobbar i ett kontrakt som Trafikverket upphandlat så omfattas du inte heller av Trafikverkets APV kompetenskrav.

Vilka kurser kräver Trafikverket för arbete på väg?

Våra kurser inom Arbete på väg vänder sig till personer som utför arbete inom vägområdet. Grundkompetens består av tre inriktningar, allmän grundkompetens, grundkompetens för att framföra väghållningsfordon och grundkompetens för att få utföra vägarbete.

Hur länge håller arbete på väg?

Hur länge gäller ett APV-intyg? För Arbete på väg steg 1.1 och nivå 1 gäller 15 månader. Vi erbjuder även nivå 1 som enskild utbildning, där du också har möjlighet att bara köpa ett verifieringsprov för nivå 1. Arbete på väg nivå 2 behöver förnyas inom 5 år om det är utbildningskrav (läs mer om skillnaden nedan).

När krävs APV?

Kompetens för arbete på väg, APV Grundkompetensen i steg 1 bekräftas av arbetsgivaren med ett kompetensintyg. För alla som utför arbete på vägen som är upphandlad av Trafikverket. För förare av väghållnings- och transportfordon samt utförare av transporttjänster. För vägarbetare eller liknande.

Share this post