Innehållsförteckning
Måste man ha samma bank vid bolån?
Många tror att det är svårt och omständligt att byta bank för bolånet. Men då utgår man ifrån att hela den personliga ekonomin måste flyttas till den andra banken – något som inte är nödvändigt. I vissa fall finns fördel att helt och hållet byta bank för att därigenom få lägre ränta.
Kan man ha bolån på en annan bank?
Ja, du kan när som helst flytta ditt bostadslån till en annan bank utan förbehåll under förutsättning att du har rörlig ränta på ditt bostadslån. Du kan byta bank även om du har bostadslån med bunden ränta, men då kan du behöva betala en så kallad ränteskillnadsersättning.
Vilken bank för att ta bolån?
Studien visar att den bästa banken för bolån är Länsförsäkringar Bank (76,1) följt av Skandia (74,1) och SBAB (73,4). Enligt oss är Marginalen Bank den bästa banken för bostadslån. Enligt SKI är dessa 9 banker de bästa för bolån.
För att kunna byta bank för ditt bolån behöver du alltid hämta ut en blankett kallad amorteringsunderlag hos din nuvarande bank. Det behöver du göra oavsett vilken bank du byter från och vilken bank du byter till och även om du inte amorterar på ditt bolån idag.
Kan man ha bolån på annan bank?
Vilken bank är det lättast att få bolån?
Danske Bank och SEB är det två storbankerna som på pappret kan bevilja högst bolån i förhållande till årsinkomst. Avanza tillåter ett skuldtak på 6x, de beviljar dock inte egna bolån utan det är bara möjligt att flytta sitt befintliga bolån dit. I skuldkvoten kan bankerna även räkna in dina andra skulder.
Vad krävs för att få ett bolån?
Innan du beviljas ett lån får du fylla i uppgifter om din inkomst, vilka utgifter du har, eventuella andra skulder samt visa vilken inkomst du har haft de senaste tre åren. Hur mycket du får låna beror också på om du delar utgifter med någon, om det finns barn med i bilden, vilka tillgångar du har och så vidare.
Kan man ansöka om bolån hos flera banker?
Du kan ansöka om lånelöfte hos flera banker, men det finns risker med att göra det. Ser banken att det har gjorts många kreditupplysningar på dig kan det, tillsammans med andra faktorer såsom till exempel höga skulder eller betalningsanmärkningar, tolkas som att du har sämre återbetalningsförmåga.