Rekommendationer

Hur delar man en Knolbegonia?

Hur delar man en Knölbegonia?

Det är bäst att dela begoniaknölarna när du tar fram dem ur vinterförvaringen. Delas begoniaknölarna på hösten är faran större att det blir röta i snitten. Det ska finnas “ögon” på varje knöldel. Låt sedan knölarna ligga ett par dagar, torrt och varmt, så snittytan kan torka till innan du planterar dem.

När kan man plantera ut Begonia?

Plantering: Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.

Var köper man Knölbegonia?

Knölbegonia FLORASELF Begonia tuberhybrida Ø12cm – köp på HORNBACH.se. Du skrev ut den här informationen den 2022-04-05 klockan 12:47.

Varför blommar inte Begonian?

Ställ inte fruktskålen nära Begonierna då de avger etylengas som får plantans blommor att mogna för fort, blomknopparna torkar in och blommorna vissnar. För att få Begonian att blomma igen kan du försöka med att ställa den i ett rum där det är mörkt 12 timmar varje natt.

Kan man plantera begonia ute?

Plantera i rabatten Begonior som du ska ha i rabatt, planterar du i Blomsterlandets Planteringsjord. Gräv en grop till varje planta, lite större än rotklumpen. Häll en handfull ny jord i gropen. Tag av krukan och sätt ner plantan i samma höjd som den stått i krukan.

Kan man ha Begonia ute?

Begonia ’Solenia’ Den ska växa utomhus, där blir den otroligt vacker. Färgerna är milda och behagliga, blommorna stora, dubbla och kommer blomma utan avbrott ända till den första frostnatten gör slut på växten. I de dubbla blommorna kan regnvatten stanna kvar.

Vilken temperatur tål Begonia?

Placera din begonia i ett ljust fönster i normal rumstemperatur, då trivs den som bäst. Den vill inte ha stark sol direkt på sig och inte heller värme underifrån – var försiktig med söderläge och element. 5. Se också upp med mogen frukt, vars etylengas får blomknopparna att torka och blomman att vissna för fort.

Hur sköta Knölbegonia?

Täck knölen så att ovansidan hamnar cirka 1-2 cm under jorden. Vattna igenom efter plantering, håll jorden sedan lätt fuktig, men låt löken aldrig stå blött. Rumstemperaturen bör vara kring 20 grader. Ställ krukan på en ljus plats inomhus, men utan direkt solljus.

Hur Vinterförvarar man Knölbegonia?

Övervintring. Begonian har tjocka, saftiga stjälkar som gör den känslig för frost. Men även om plantan ger upp vid höstens första frostknäpp så klarar knölen ett par minusgrader. Klipp bort de nedvissnade växtdelarna och ställ krukan med knölen på en frostfri plats.

Share this post