Ny

Hur lang tid tar ett kejsarsnitt?

Hur lång tid tar ett kejsarsnitt?

Läkaren gör ett snitt i huden, oftast ett så kallat bikinisnitt. Hen skär precis ovanför blygdbenet. Har du fött barn med kejsarsnitt tidigare så gör läkaren ofta snittet i det gamla ärret. Det är mycket ovanligt att läkaren gör ett snitt från naveln ner till blygdbenet.

I vilken vecka brukar man göra planerat kejsarsnitt?

Planerade kejsarsnitt görs oftast så nära beräknat datum för födsel som möjligt, vanligtvis i graviditetsvecka 39. Inför ett planerat kejsarsnitt träffar du en förlossningsläkare, en narkosläkare och en barnmorska som planerar kejsarsnittet med dig.

Hur lång tid har man ont efter kejsarsnitt?

Efter kejsarsnitt behöver man vanligtvis smärtstillande (Alvedon, Brufen) under första veckan efter operationen. Efter en bukoperation är det bra att komma igång och röra på sig, det främjar läkningen av operationssåret och minskar risken för blodpropp och förstoppning.

Hur länge ska man ligga på sjukhuset efter kejsarsnitt?

Ärrbildning vid kejsarsnitt Det tar tid för ett operationssår att läka. Hur ärret i huden kommer se ut i framtiden vet man först efter ett halvår. Även livmodern behöver tid på sig att läka och därför bör du undvika att bli gravid igen första året efter operationen.

Är det farligt att göra kejsarsnitt?

Som vid alla gynekologiska operationer, innebär kejsarsnitt också en risk för att urinblåsan och urinledarna skadas. Risken är tio gånger större än vid vaginal förlossning. Ibland (i några procent av fallen) behövs en ny operation på grund av efterblödningar några timmar efter kejsarsnittet.

Hur mycket avslag efter kejsarsnitt?

När man genomgått ett kejsarsnitt kommer en blödning som kallas för avslag. Avslag är en blodig flytning från slidan. Den består av blod från det sår som skapas när moderkakan lossnar från livmoderväggen. Man brukar blöda i fyra till sex veckor.

När kan man begära kejsarsnitt?

Två eller fler tidigare kejsarsnitt. Svår sjukdom hos mamman eller barnet, där vaginal förlossning inte rekommenderas. Kvinnan har tidigare genomgått stor operation i livmodern. Förlossningsrädsla.

När kan man börja bära efter kejsarsnitt?

När du kommer hem Du bör undvika tunga lyft och avlasta bukväggen under ca 3 veckor efter operationen, men bör i övrigt försöka leva så normalt som möjligt med sakta ökande aktivitet. Du får promenera, gå i trappor, lyfta och bära ditt barn och vara i farten så länge det känns bra.

Kan man bli sövd vid kejsarsnitt?

Det vanligaste är att du är vaken och får ryggbedövning under operationen. Det går bra att en närstående är med. Ett omedelbart kejsarsnitt sker när det är väldigt bråttom. Du får snabbt komma in på en operationssal och sövs med narkos så att barnet kan lyftas ut så snart som möjligt.

Share this post