Rekommendationer

Har Etiopien dodsstraff?

Har Etiopien dödsstraff?

Det förekommer att dödsstraff utdöms, men det verkställs ytterst sällan. De två senast kända fallen ägde rum 1998 och 2007. Endast presidenten har befogenhet att besluta om verkställighet eller benådning av dödsstraff.

Vilka mänskliga rättigheter bryter Etiopien mot?

Demokrati och mänskliga rättigheter brister Etiopiens val har varit omtvistade. Diskriminering och våld på grund av kön och sexuell läggning är vanligt och barnarbete förekommer.

Är Etiopien en demokrati?

Den nya grundlagen år 1995 gjorde Etiopien till en federal demokratisk republik med etniskt baserade regioner.

Vem bestämmer i Etiopien?

Sedan 2018 styrs landet av premiärminister Abiy Ahmed och Välfärdspartiet. Abiys politiska agenda har lett till ett fredsavtal med ärkefienden Eritrea men också till inre splittring och våldsamma inbördes konflikter. Etiopien är ett utpräglat jordbruksland med kaffe som främsta exportvara.

Är det yttrandefrihet i Etiopien?

Etiopien har en jämställd regering, tusentals politiska fångar är frigivna, oppositionspartier som varit i exil är välkomna tillbaka till landet och kan åter verka. Det råder yttrande- och tryckfrihet. Allt detta är saker som verkade helt overkligt i landet enbart för några år sedan.

Vad är en utomrättslig avrättning?

Utomrättsligt dödande, utomrättslig avrättning eller utomrättsligt dödsstraff är en avrättning av en människa utförd av statsmakterna utan grund i något rättsligt förfarande.

Vilka djur finns i Etiopien?

Etiopiens endemiska och unika djurliv.

  • Simien Mountains spektakulära landskap.
  • Fotografera Gelada-apor på nära håll.
  • Senetie-platån med sitt karga landskap.
  • Möjlighet att fotografera den etiopiska vargen.
  • Chans att fotografera det sällsynta abessinska lejonet.
  • Bale Monkey.
  • Vad betyder utomrättsliga?

    Share this post