Allmänning

Vilken Lamborghini ar snabbast?

Vilken Lamborghini är snabbast?

Officiell: Lamborghini Aventador SVJ är snabbaste produktionsbilen – har 770 hk V12. Med bättre aerodynamik och högre effekt i V12:an är Aventador SVJ den snabbaste Lamborghinin någonsin. Dessutom med nytt Nürburgring-rekord.

Vad betyder Aventador?

Namnet, först, står för Superveloce (”supersnabb” på italienska) Jota (som var en tuff special-Lambo i början av sjuttiotalet) och Aventador är förstås Lamborghinis toppmodell, baserad på ett kolfiberchassi med en V12-motor bakom förarkabinen.

Vilken land gjorde Lamborghini?

Automobili Lamborghini S.p.A. (italienskt uttal: [lamborˈɡiːni]) är en italiensk tillverkare av sportbilar med fabrik i Sant’Agata Bolognese i provinsen Bologna i Italien. Bilmärket ägs av Volkswagen AG med Audi som ansvarigt för märket.

Vilken Ferrari är snabbast?

Ferrari 812 Superfast är den snabbaste och starkaste modellen i märkets historia! Det har funnits en hel del snabba bilar från Ferrari genom åren, men nu kommer den snabbaste Ferrarin någonsin, för ”vanligt” gatbruk.

Vad kostar en Lamborghini Urus 2021?

Pris: Från 2 200 000 kronor. Årlig fordonsskatt: 18 9223 kronor (första tre åren). Bränslekostnad 2 000 mil/år: 38 100 kronor. Servicekostnad 3 år/6 000 mil: ännu inte fastställt.

Vad kostar Lamborghini Urus?

Priset för Lamborghini Urus i Europa börjar på lite drygt 1,7 miljoner kronor. Då är skatter och andra eventuella avgifter inte inkluderade. På svenska blir det ett grundpris på drygt 2,1 miljoner kronor.

Hur mycket kostar en Aventador?

I Europa kostar Aventador SVJ 349 116 euro. Det motsvarar 3,7 miljoner kronor, och då är inte några skatter och andra avgifter inkluderade.

Hur snabb är Lamborghini Aventador?

Toppfarten är över 350 km/h!

Hur många Lamborghini finns det?

Med bara en vecka kvar av 2019 står det klart att Lamborghini sätter ett nytt försäljningsrekord. Cirka 8.200 bilar har sålts, globalt, och främsta orsaken till uppgången står Urus för.

Share this post