Frågor

Vad ar bla spirulina?

Vad är blå spirulina?

Spirulina är en blå-grön mikroalg som lever i både sötvatten och hav, men odlas i dag mest i stora, kontrollerade sötvattensdammar. Där flyter de omkring och trivs – till skillnad från många andra alger – i vatten med högt PH-värde.

Hur hälsosamt är Spirulina?

På grund av näringstätheten i denna alg så har spirulina blivit klassad som en ”superfood” och den har många hälsofrämjande egenskaper. Spirulina har som sagt många bra effekter på vår hälsa, bland annat så innehåller spirulina mycket lättupptaglig energi, ger mättnadskänsla och stabiliserar blodsockret.

Kan man äta spirulina och chlorella samtidigt?

Att inkludera chlorella och spirulina i kosten Även då de har många likheter så har de också vissa olikheter som gör att de kompletterar varandra bra. Man kan alltså med fördel inta båda, eller så väljer man den som passar en bäst. Algerna finns att köpa som pulver, kapslar och pressade tabletter.

Kan spirulina vara farligt?

Överlag kan vi säga att spirulina inte har många oönskade bieffekter och att de flesta av oss inte kommer inte känna av några. Däremot är det viktigt att du inte använder algen om du vet att du är allergisk mot algen. Detsamma gäller om du lider av korsallergier eller är känslig, då måste du vara extra försiktig.

Vad är det för skillnad på spirulina och Chlorella?

Chlorella innehåller mer omega-3 än spirulina. Chlorella innehåller mer och högre kvalité av RNA och DNA än spirulina. Spirulina är en bättre källa för den nyttiga fettsyran GLA (gamma-linolensyra) än chlorella. Spirulina och chlorella innehåller båda generöst med aminosyror, men spirulina är rikare.

Vilka vitaminer innehåller spirulina?

Spirulina innehåller inte mindre än 100 olika näringsämnen. Spirulina är speciellt rik på protein, vitaminer, mineraler och det gröna färgämnet klorofyll. Spirulina innehåller bland annat B-vitaminer, C och E samt mineralerna magnesium och järn.

Kan man överdosera spirulina?

Spirulina biverkningar Överlag kan vi säga att spirulina inte har många oönskade bieffekter och att de flesta av oss inte kommer inte känna av några. Däremot är det viktigt att du inte använder algen om du vet att du är allergisk mot algen.

Share this post