Blogga

Vilka skydd motorcykel?

Vilka skydd motorcykel?

Vanliga MC-frågor

  • En E-märkt hjälm som är typgodkänd enligt ECE22:05.
  • Mc-glasögon (om hjälmen saknar visir).
  • Ett ljust och förstärkt skinnställ/allvädersställ (med reflexer).
  • Ett CE-märkt ryggskydd med säkerhetsklassning level 2.
  • En fluorescerande varselväst i en skarp färg.

Vad kostar ett MC ställ?

Hjälm får du bra saker för 2-4000:-, handskar ca 1000:- och stövlar 1500-3000:-, ett ställ och ryggplatta skall inte behöva kostar mer än 1-5000:- beg beroende på vad du har tur att hitta.

Har skydd på hoj?

MC-ställ och skyddskläder Skinn eller Gore-Tex är att föredra för bästa skyddande förmåga. För optimalt skydd för hud och kropp ska stället sitta så bra som möjligt på hela kroppen. Kanske låter det varmt, men förutom att vinden svalkar dig på vägarna, lovar vi att det är värt det om olyckan väl skulle vara framme.

Vad ska man ha under MC-kläder?

Ryggskydd skyddar bra även i jackans foder, men skyddar allra bäst om det sitter fastspänt på kroppen. Stövlarna bör ha skydd även över skenbenen och ha styv sula medan handskarna ska vara förstärkta i handen och helst ha skydd för knogarna.

Måste man ha skydd när man åker motorcykel?

Krav på hjälm Du måste ha skyddshjälm när du kör motorcykel. Passagerare som inte fyllt sju år kan använda annat lämpligt huvudskydd, till exempel ridhjälm, skidhjälm eller cykelhjälm. Du behöver inte använda hjälm i tre- eller fyrhjulig motorcykel med karosseri. Då ska du istället använda bilbälte.

Måste man ha skinnställ?

Ett stort antal tillverkare har informerat om att textilkläder av hög kvalitet klarar av nötning ungefär lika bra som skinnkläder gör. Man ska dock alltid ta hjälp av skinnställ om man till exempel ska ta del i tävlingar.

Var köper ni mc kläder?

MC-kläder för alla MC-åkare Ska du köpa MC-kläder och personlig utrustning hittar du allt du behöver här hos Handelsboden. Vi har sju butiker och en omfattande webbshop.

Måste man ha MC skor?

Precis som händer och handleder är fötter och fotleder en koncentration av små och ömtåliga ben. Det är en anledning till varför du alltid bör bära särskilda motorcykelstövlar vid motorcykelkörning.

Vilket MC ställ?

Att välja skinnställ För MC-kläder ser man dock till att skinnet är tjockare och att det finns stoppningar insydda på knän, armbågar, höfter och axlar. Ett tips är att hålla utkik efter CE-godkända kläder. Det betyder att de uppfyller de säkerhetskrav som ställs.

Hur bra skyddar MC jeans?

Det finns idag MC-jeans som fullt ut uppfyller kraven och ger ett likvärdigt skydd som allväders- eller skinn- byxor, men dessa blir såklart lika varma och obekväma som just allväders- och skinnbyxor.

Share this post