Frågor

Hur lang tid tar Catan?

Hur lång tid tar Catan?

Men vår andra runda, när vi förstod spelet, kom närmare den uppskattade tid på 75 minuter som kartongen visade. Förhoppningsvis kan ett expansioner, förutom att utöka mängden spelare, också förlänga längden på varje runda. Jag rekommenderar Settlers från Catan varmt.

Kan man spela Catan på två?

Catan: Sjöfarare –> Regelboken innehåller ett dussin nya scenarier, men skapa gärna egna varianter. Du behöver grundspelet för att spela den här expansionen. För 2–4 spelare, från 10 år.

Hur många spelare Catan?

Settlers från Catan är ett prisat spel och anses av många som världens bästa brädspel. Catan är ett brädspel som lämpar sig att spelas med tre till fyra spelare.

Hur spelar man Settlers?

Spelplanen består av hexagonformade brickor som representerar de olika resurserna på ön: malm, boskap, skog, lera och spannmål. Där brickorna möts kan man till exempel bygga vägar och städer. Mindre brickor innehåller en siffra som motsvarar en resurs och den spelare som nått 10 poäng först, vinner omgången.

Vilken expansion av Catan är bäst?

Bäst för Catan Veterans Traders & Barbarians är kulmen på Catan. Den kommer med flera scenarier som kan ändra spel och strategier. Den här är designad speciellt för Catan-junkie som vill hålla spelet friskt med nya utmaningar.

Hur vinner man i Catan?

Catan är en ö som spelarna ska kolonisera byar, städer och vägar, och på så vis erhålla poäng. Den som först får 10 poäng vinner spelet.

Vilket Catan ska man köpa?

Både Seafarers of Catan och Cities & Knights är expansioner som man bör ha när man spelar Settlers. Mitt förslag är att inte köpa båda på samma gång. Spela grundspelet nån gång och köp sen Seafarers. Spela det ett tag och se vad du tycker.

Hur många kort Catan?

Spelplanen består av de 19 hexagonbrickorna med olika resurser på samt de övriga 16 brickorna. Sedan har varje spelare hus, städer och vägar i varsin färg som de lägger ut på spelplanen under spelets gång. Det finns också två högar med kort, råvarukort och utvecklingskort.

Är Catan kul?

Idén om ett seriöst tänkande brädspel som var roligt, krävde strategi och framför allt inte krävde att du skulle få ett besöksförbud efteråt existerade inte riktigt (åtminstone i USA) i 90s. Catan öppnade amerikansk publik för den strategiska världen av Eurogames.

När kom Catan ut?

Produktspecifikationer

Release 2016-07-10
Vårt artikelnr 312404
Tillverkarens artikelnr CN3005 LPFI7449
Tillverkare lautapelit.fi

Hur vinner man Catan på bästa sätt?

Vem börjar i Catan?

Förberedelser. Man börjar med att bygga upp spelplanen av hexagonbrickorna och de andra brickorna. Varje hexagonbricka får sedan ett nummer på sig mellan 2 och 12. Sedan börjar spelet genom att spelarna i tur och ordning bygger hus + väg.

Share this post