Blogga

Hur lang utbildning kustbevakare?

Hur lång utbildning kustbevakare?

För att arbeta som kustbevakare måste man genomgå myndighetens grundutbildning som omfattar både teori och praktik. Den teoretiska delen av utbildningen genomförs i Karlskrona. Praktiktiden genomförs på någon av kustbevakningens kuststationer.

Hur mycket tjänar en tulltjänsteman?

Ingångslönen som tullaspirant under utbildningstiden är 24 000 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 27 000 kr. Ett år efter grundutbildningen är lönen lägst 31 000 kr.

Vilken utbildning krävs för att bli kustbevakare?

För att komma in på Kustbevakningens grundutbildning måste du ha:

  • Grundläggande behörighet för högskolestudier.
  • Fartygsbefälskurs klass VII och/eller Maskinbefälskurs klass VII (eller högre nautisk eller maskinbefälsutbildning)
  • Svenskt medborgarskap.
  • B-körkort utan trafikvillkor automatväxel.

Hur blir man tullinspektör?

För att arbeta som tulltjänsteman så krävs det att du söker jobb på Tullverket där utbildningen sker på plats samtidigt som du blir anställd som aspirant och får lön. Det finns två olika arbetskategorier som du kan arbeta inom på Tullverket: Brottsbekämpning och Effektiv handel.

Vad tjänar en tullinspektör?

36 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Utbildningarna omfattar 40 högskolepoäng vardera, vilket motsvarar drygt en termins studier på helfart. I Kalmar kan du läsa utbildningen på distans. I Göteborg/Chalmers kan du läsa utbildningen Sjöbefäl VII som omfattar 60 högskolepoäng och då ingår både FBVII och MBVII.

Får Kustbevakningen ha pistol?

Kustbevakningstjänstemän bär liksom poliser pistol, pepparspray, batong och handfängsel. Till skillnad från polisen har Kustbevakningen en vapenlagstiftning som leder till att de endast får använda pistolen vid nöd, nödvärn, avlivande av skadat vilt eller oljeskadad sjöfågel.

Share this post