Populära

Hur kan jag paverka bransleforbrukningen?

Hur kan jag påverka bränsleförbrukningen?

Bränsleförbrukningen påverkas av den hastighet du håller. Ju fortare du kör, desto mer bränsle går det åt. För varje 10 km/h högre hastighet över 70–75 km/h du kör, så ökar bränsleförbrukningen med 0,5–1,0 deciliter per mil.

Bränsleförbrukningen påverkas av den hastighet du håller. Ju fortare du kör, desto mer bränsle går det åt. För varje 10 km/h högre hastighet över 70–75 km/h du kör, så ökar bränsleförbrukningen med 0,5–1,0 deciliter per mil. ’

Vilket påverkar inte bränsleförbrukningen?

Luftkonditionering har ingen påverkan på bränsleförbrukningen. En bil med smala däck drar lika mycket bensin som en bil med breda däck. Lufttrycket i däcken har ingen påverkan på bränsleförbrukningen.

Hvordan fungerer katalysatoren?

Katalysatoren fungerer takket være partikler af ædelt metal så som platin. De omformer nitrogenoxid, cabonoxid, og kulbrinter, som er biprodukter ved forbrænding. Takket være katalysatoren, bliver oxider og nitrogen til nitrogendioxid.

Kan katalysatoren fungere optimalt?

udstødningen, og er der for meget kulilte, kan katalysatoren ikke fungere optimalt. Hvis der i et grelt tilfælde er fyrre procent for lidt luft i blanding i forhold til det teoretisk korrekte, kommer der 14 procent kulilte i udstødningen. Er lambda præcis en, falder kulilten til nær nul.

Hvad er tegnene på at skifte katalysator?

Katalysatoren kan modstå ekstremt høje temperaturer, men samtidig er det en delikat del, som bilen kan nedslide. Derfor er det nødvendigt at den bliver udskiftet efter et vist kilometertal, skønt den holder længere end lambda sonden. Hvad er tegnene på, at man behøver at skifte katalysatoren?

Når katalysatoren slides?

Når katalysatoren slides, lukkes de fine porer i dens overflade, så udstødningsgassen ikke kommer i kontakt med ædelmetallerne. Det er næsten det samme, der sker, hvis bilen ved et uheld tankes med blyholdig benzin. Blyet lægger et overtræk på katalysatorens ædle overflade, og så er det slut med rensningen.

Share this post