Ny

Far man ta med hund i kopcentrum?

Får man ta med hund i köpcentrum?

Enligt en enkät som Astma- och allergiförbundet gjorde 2019 är policyn hos större butikskedjor följande: Tillåter hundar: Stadium (mindre hundar som kan bäras tillåtna, alternativt gäller ev regler i köpcentrum där en del butiker ligger) Åhléns (hundar tillåtna på klädavdelningen)

Vilka affärer tillåter hund?

Det stora flertalet butiker har ingen policy om djur i sin butik, men följer regler för gallerior. De klädkedjor som följer regler för gallerior är; HM, Kapp Ahl, Joy, Indiska, Cubus, JC, Brothers, Carlings, Dressman, Intersport.

Vilka restauranger får man ha hund?

Det finns också hotell där hunden är välkommen i både restaurangen och i rummen.

  • Sturegatan 6/Humlegårdsgatan 19. På Taverna Brillo är hundar välkomna till frukost, lunch, AW och middag.
  • The Sparrow Wine Bar & Bistro. Birger Jarlsgatan 26A.
  • Stureplan 2.
  • Restaurang Grodan.
  • Tures.
  • Birger Jarlsgatan 4.
  • KB – Konstnärsbaren.

Får man ha hund i klädaffär?

Det är butiksägaren som avgör om det är risk för att livsmedel smittas eller smutsas ner och de kan av just den anledningen neka någon att ta med sig hunden. Lagstödet hittar du i förordning (EG) nr 852/2004, kapitel IX, punkt 4 i bilaga II.

Får man ta med hunden till Mall of Scandinavia?

Samma sak gäller i Mall of Scandinavia. Bromma Blocks, NK, Gallerian, Kista galleria och Åhlénshusen är däremot exempel på centrum som släpper in fyrbenta sällskap. – I Västermalmsgallerian är det urtrevligt – där känner man sig jättevälkommen. Det är så ologiskt att Solna gör tvärtom.

Får man ta in hund på ICA?

Får man släppa in en hund på Ica? Butikschefen Roger Isaksson vet vad som gäller:-Självklart är ni välkomna. Det är inga problem med ledarhunden. Vi vet vad de står för och vad de kan och förstår.

Får man ta med hund på emporia?

Alltså på många varuhus i Stockholm får man ha med hund. På espressohouse och Åhléns i Malmö får man ha med hund. Helt sjukt att man inte kan ha med sin vovve på ett nybyggt och modernt varuhus som emporia. Nu får man ta med hunden till Triangeln.

Får hundar vara i Nordstan?

Det är tillåtet att ta med sig hundar in i Nordstan men de måste vara kopplade och får inte vara inne i butikerna. Undantaget är assistans och ledarhundar.

Var får man ha hund i Malmö?

Hundvänliga barer i Malmö

  • Rex – Lite biljard, pizza och öl tillsammans med jycken.
  • BrewDog Bar – Öl, spel och dryck till hunden.
  • Riket – Som ett nytt rike för dig och din hund.
  • Uggla Kaffebar – Ta en kopp kaffe med din hund.
  • Restaurang Metro – God mat och hundvänlig avdelning.

Är hundar välkomna på Hornbach?

Det verkar som alla som jobbar på Hornbach är vänliga, hjälpsamma, kunniga… och hundälskare! Vi var på Hornbach och testade verkligen deras hundvänlighet, eftersom vi gick direkt från hundstranden och vår blöta, stinkande hund och välkomnades av all personal med öppna armar. Hornbach är faktiskt härligt.

I vilka butiker får man ha hund?

Enligt hygienlagstiftningen får inte tamdjur vistas där livsmedel bereds, hanteras eller lagras. En person som har funktionshinder bör få ta med sig sin ledarhund, servicehund eller signalhund in i exempelvis en serveringslokal – till exempel pub, restaurang eller café – och i vissa delar av en butik.

Share this post