Populära

Vad gor man med Amaryllisloken?

Vad gör man med Amaryllislöken?

Klipp bort stängeln från din amaryllislök när blomman vissnat. Fortsätt vattna och ge näring som om det vore en vanlig krukväxt. Till sommaren mår den bra av att stå utomhus. Ett tips är att plantera din amaryllislök i rabatten.

Hur får man amaryllis att blomma?

Det är lätt att få amaryllis att blomma. För att blommorna ska utvecklas vill den stå ljust och i normal rumstemperatur. Vattna sparsamt, för mycket vatten resulterar i att stängeln blir lång och krukan har då lätt för att tippa. Vattna brevid löken, inte på den.

Hur får man en amaryllis att växa?

Sätt på en huva över plantan för att skapa mörker, och om detta inte går så kan du istället ställa amaryllisen mörkt på en plats med värme. Om den inte kommer igång och börjar växa beror det oftast på att den står för kallt, då rotbildningen behöver mörker och värme för att kicka igång ordentligt.

Amaryllis skötselråd – efter blomningen Klipp bort stängeln från din amaryllislök när blomman vissnat. Fortsätt vattna och ge näring som om det vore en vanlig krukväxt. Till sommaren mår den bra av att stå utomhus. Ett tips är att plantera din amaryllislök i rabatten.

Hur används Lökkorg?

Kan användas både inne och utomhus i rabatten eller krukan. Lökkorgen gör det enkelt att flytta lökarna utan att skada dem. Då blommorna börjar vissna grävs korgen upp och flyttas till en mer undanskymd plats där blommorna vissnar ner helt tills det är dags för plantering igen nästa säsong.

Kan man plantera ut Amaryllislökar?

Kan jag plantera ut min amaryllis? När din amaryllis blommat klart under vintern kan du ställa den mörkt och svalt fram till våren. Då klipper du av de vissna delarna, tar upp löken försiktigt ur krukan och sätter den i en ny kruka, med ny jord eller direkt ut i landet.

När kan man sätta ut amaryllis?

Om du har en lök som är fördriven i handeln för att blomma framåt jul är det i november som det är dags att plantera ner löken. Du kan med fördel sätta ner rötterna i vatten ett dygn innan planteringen för att få rötterna att svälla och vakna till liv.

Share this post