Ny

Hur kladde man sig pa 80-talet?

Hur klädde män sig på 80-talet?

Toppar som var fräscha och luftiga Puffärmar var vanliga och så axelvaddar som fick den övre delen att en tröja att se lite fyrkantig ut. Vitt var förstås en vanlig färg på t-shirts men även rosa, neontoner och starka färger. Tryck var också populärt. Gärna tryck med bild på favoritbandet som spelade 80-tals musiken.

Hur pratade män på 80-talet?

Något som skolan också satsar väldigt mycket på är att lära ut att det finns olika sätt att prata på. Anna Gunnarsdotter Grönberg berättar att på 80-talet, när hon var ung, var ord som bauta, typ och liksom populära och användes flitigt av de unga. – Och om man tyckte någon var dum i huvudet – IQ:fiskpinne!

Vad åt män på 80-talet?

Det här åt vi på 80-talet:

  1. Rostbiff med potatissallad. Rostbiff med potatissallad gick hem på 80-talet.
  2. Räkcocktail. Folkligt, festligt, fullsatt!
  3. Croque monsieur. Säg bonjour till Croque monsieur.
  4. Paté Paté med cornichons och cumberlandsås blev på modet.
  5. Päron med After Eight.

Hur pratade man på 1900 talet?

Talspråket och skriftspråket påverkar varandra Undertiden talspråket påverkade skriften, förändrades också talet och blev mer likt skriften. De påverkade alltså varandra. Ord som flicker, körka och te började uttalas som de stavas och blev då istället flickor, kyrka och till.

Hur var det att leva på 80-talet?

Den typiske 80-talisten beskrivs som militant, politiskt korrekt, bortskämd och individualistisk. – Allt ska problematiseras, det ska gnällas och argumenteras, vilket gör den här generationen ganska tråkig, säger framtidsforskaren Peter Majanen, vd på Quattroporte.

Vilka artister var populära under 80-talet?

Andra företrädare för arenarocken var amerikansken Bruce Springsteen – särskilt efter att ha fått en hit med låten Born in the USA, och Queen. Svenska Europe hade 1986 en världshit med The Final Countdown. Det är en låt som har rocksång, synthesizer och heavy metal-trummor.

Share this post