Allmänning

Finns gula pelargoner?

Finns gula pelargoner?

För första gången någonsin är det en pelargon i gula toner som kniper den åtråvärda utmärkelsen Årets Pelargon. ’First Yellow’ har en unik och helt underbar färg som befinner sig i gränslandet mellan gul och crème och med inslag av gröna toner.

Vad är en Zonarticpelargon?

Zonartics har tagits fram genom att korsa vildpelargonen P. articulatum med P. zonalehybrider och hänghybrider. De kännetecknas av sina stora vackra blommor och flikiga blad.

Var kan man köpa gula pelargoner?

Bor du i närheten av t. ex. denna http://www.lisasvaxthus.com/ så bör där finnas gula. Annars har Rockdala dem också: http://www.rockdala.com/ (egentligen numera Wibrands Trädgård).

Vem säljer pelargoner?

Pelargoner – Köp hos Plantagen | Plantagen.

När köpa Pelargonsticklingar?

Pelargonsticklingarna börjar säljas här hos Odla.nu i slutet av mars – början av april, och då är det redan många som har väntat otåligt på att det ska bli dags att få kika och välja bland såväl gamla bekanta och fina pelargonsorter som nya, trevliga bekantskaper.

Var kan man köpa sticklingar?

Sticklingarna du köper hos Blomsterlandet har stuckits ner i torvkrukor, skötts om väl i fin växthusmiljö och säljs nu med friska rötter. Allt för att du lätt ska kunna plantera dina sticklingar och odla dem vidare.

När säljs pelargoner?

Pelargoner för utplantering säljs från april till midsommar, men växten finns att köpa från februari till sensommaren. De är solälskare, blir finast på solig, lite lugn plats. Dubbla sorter bör skyddas mot regn, som kan få blommorna att ruttna.

Var kan jag köpa Pelargonsticklingar?

Wexthuset är ledande experter på odling av pelargoner. Vi har i årtionden specialiserat oss på denna fantastiska, tåliga och variationsrika krukväxt. Välj från vår stora samling odlingsvärda sorter av pelargon som du här kan köpa online som sticklingar och småplantor från egen plantskola.

Var köper man sticklingar?

Vad är fröis palettblad?

Fröna ligger dolda i små frökapslar på blomstängeln och det är därför man behöver smula sönder den för att få ut alla. Fröna är är svarta eller bruna och runda och påminner om vallmofrön.

Share this post