Rekommendationer

Hur manga studenter finns det i Vaxjo?

Hur många studenter finns det i Växjö?

Kort om högskolan Här studerar numera drygt 15 000 studenter. Växjö universitet är välkänt för sin internationella profil och samarbetar med fler än 300 universitet i 40 länder. Andra konkurrensfördelar som uni- versitetet lyfter fram i sin vision är närhet, regional förankring och nationell samverkan1.

Är Växjö universitet bra?

Utbildningen är bra, de flera lärare är väldigt bra, med få undantag. Lokalerna är fina, MyMoodle som används för information skulle kunna vara bättre. Mycket matte, vet inte varför låga antagning, föredetta civilekonom student och detta är svårare.

Hur många studerar på linneuniversitet?

Linnéuniversitetet är en kreativ och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet. Det finns drygt 41 000 registrerade studenter vid Linnéuniversitetet. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 200 utbildningsprogram och 1 500 fristående kurser.

Hur många studenter finns det i Kalmar?

Högskolan i Kalmar

Högskolan i Kalmar
Antal studerande 5 711 hst
Antal doktorander 82
Antal lärare 358
Medlemskap SUHF

Hur är Växjö som studentstad?

Campus-bubblan pratas det ofta om. Vid Linnéuniversitet i Växjö bor det idag cirka 3800 studenter, som tillsammans utgör ett litet samhälle i samhället. Med tillgång till exempelvis restauranger, butiker, nöjesställen och frisörsalonger så har studenterna sällan några direkta behov av att ta sig till Växjö city.

Hur är det att studera i Växjö?

I Växjö väljer många att bo på campusområdet. Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss.

Share this post