Blogga

Maste man jobba i yttre tjanst som polis?

Måste man jobba i yttre tjänst som polis?

Rikspolischefen har därför nu inlett ett arbete för att komma åt problematiken. Det ska vara klart senast 30 juni 2022, och leds bland annat av myndighetens HR-chef Tomas Rosenberg. Enligt honom är en grundläggande åtgärd att göra det mer attraktivt och statusfyllt att arbeta i yttre tjänst inom lokalpolisområdena.

Måste man jobba i yttre tjänst?

1 Svar. Hej Wilma, det vi känner till är att de absolut flesta som går ut från polisutbildningen börjar som ”vanliga poliser”, dvs i yttre-tjänst. När man söker fortbildning inom polisen, står det oftast som krav att man i minst 1 år har jobbat som polis.

Hur skyddar och stärker polismyndigheten föreställningen om sin effektivitet?

Den nya rapporten ”Hur skyddar och stärker Polismyndigheten föreställningen om sin effektivitet?”, där Johanna Westman, polis och med examen i kriminologi, varit medförfattare, är en fortsättning på två andra studier ”Hur hanterar polisen journalister?” och ”Hur efterlever polisen offentlighetsprincipen?” av Holgersson …

När börjar aspiranten?

Pandemin har påverkat omställningstakten för vissa lärosäten. Därför kommer den andra delen av nuvarande aspirantgrupp påbörja sin aspirant den 7 juni. Den funktionsinriktade polisutbildningen riktar sig till funktioner där det finns ett verksamhetsmässigt behov att komplettera med polisiär befogenhet.

Kan man jobba dagtid som polis?

Polisen finns tillgänglig dygnet runt, året om. Det innebär att man som polis i regel arbetar skift. Dvs. dagtid men även kvällar, nätter, helger och röda dagar.

Vad gör egentligen polisen Holgersson?

Rapporten bygger på sammantaget drygt 2 000 timmars observationer med en huvudstudie och tre delstudier. I den rikstäckande huvudstudien har data insamlats av en av rapportförfattarna – Stefan Holgersson – genom direktobservation från 40 orter i 19 av landets län.

Share this post